Amandman o Deda Mrazu ???

0
494

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić izjavio je danas da su amandman na predlog zakon o komunalnim delatnostima u kome se pominje Deda Mraz podneli da bi skrenuli pažnju javnosti na to kako nemaju dovoljno vremena da se pripreme za raspravu.

SDS je zatražila da se u članu dva, stavu osam, u tom zakonu, koji se inače odnosi na dimnjake, posle reči „i utvrđivanje stepena korisnosti ložišnog uređaja“ dodaju reči „i stvaranja uslova za nesmetan i po imovinu i po zdravlje ljudi bezbedan prolaz Deda Mraza 31. decembra“.

Đurišić je kazao da su predlozi zakona stigli u vreme kada se još raspravljalo o budžetu i da su imali rok od samo nekoliko dana da napišu amndmane na 22 zakona.

„Malo smo sebi dali oduška i podneli šaljive amandmane“, rekao je Đurišić.

On je dodao da ovo nije prvi put da se u Skupštini Srbije usvajaju zakoni po hitnom postupku bez rasprave i bez dovoljno vremena za pripremu i samim tim pisanje amandmana.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da amandmanom u kome se pominje Deda Mraz SDS ruši ugled svih poslanika i direktno udaraju na dostojanstvo Narodne Skupštine.

„Osuđujemo skandalozno ponašanje poslanika Borisa Tadića, koji se amandmanom direkno rugaju u lice ne samo Skupštini Srbije, već građanima Srbije“, rekao je Orlić novinarima u Skupštini.

On je dodao da je na 22 zakona, među kojima je i Zakon o komunalnim delatnostima, podneto više amandmana, nego na budžet za 2017. goidinu i da to „doboljno govori o vremenu za pripremu i za analizu“, a da su poslanici SDS „bez trunke stida rekli su da nisu ni upoznati sa zakonom“.

Orlić je poslanike SDS nazvao „klubom obožavalaca Vuka Jeremića“.

(Izvor: Beta )

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here