AMERIKANAC OPČINJEN SRPSKOM KOŠARKOM

0
763

Trener ekipe Jute Džez, Kvin Snajder objasnio je razloge zbog kojih ceni srpsku i generalno evropsku košarku.

Šef stučnog štaba ekipe iz Salt Lejk Sitija, veoma je pohvalno govorio o srpskoj košarci naglasivši da bi mnogim američkim igračima dobro došlo iskustvo iz naše zemlje pre nego što zaigraju u NBA.

-Sviđa mi se čvrstina kod igrača koji igraju u Evropi. Rekao sam Igoru Kokoškovu da ćemo poslati nekoliko momaka u Crvenu zvezdu i Partizan da igraju malo u Srbiji. Neka igraju u Beogradu jednu godinu da očvrsnu, a onda ćemo ih vratiti nazad.- rekao je Snajder a zatim dodatno pojasnio svoju misao.

-Imate publiku, a koliko je ona bitna toliko je i ta neka monotonija. Tamo imaš dva treninga dnevno. Nema nema čartera, ideš komercijalnim letom. U tim svlačionicama nema glamura. Možda na Fajnal foru Evrolige i na nekim određenim mestima. I kad tako stoje stvari, onda ti je bolje da voliš tu košarku. Mislim, moraš da je igraš iz ljubavi prema igri. -objasnio je američki stručnjak.

Trener “Džezera” smatra da je u evropskoj košarci mnogo više izražen timski duh nego u NBA i misli da bi mnogi američki košarkaši imali štošta da nauči od svojih kolega sa druge stane Atlantika, što se tiče odnosa prema igri.

-Nauče te da budeš deo tima, retko ko ima mnogo minuta na parketu. U Evropi je sve bazirano na grupi, ekipi, ljudi su podređeni kolektivu. I mediji nisu toliko zainteresovani. Ljude tamo vodi entuzijazam i smatram da je to jedno zaista zdravo iskustvo. To vam je kao u bejzbolu, gde igrači velikog potencijala idu u manje lige, gde nauče kako da se odnose prema utakmici, terenu i tu sakupe dosta utakmica i iskustva, očvrsnu. završio je svoje izlaganje Kvin.

Izvor i foto

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here