The Bohemians raspametili publiku u Sava centru

0
1058

Najteži zadatak u ovoj intezivnoj koncertnoj sezoni u prestonici imali su momci iz Queen Tribute benda ’’The Bohemians’’ – da privuku i zadrže publiku iste večeri kada je Bijelo Dugme imalo svoj prvi ovogodišnji nastup u Areni.

Pokazalo se pak da ljubitelji Queena nisu marili za Bregovićev hepening – preko 2000 posetilaca došlo je sinoć u Sava Centar sa namerom da se provede uz vanvremenske hitove kultnog britanskog benda.

Foto: Antonio Ahel/ Promo

Foto: Antonio Ahel/ Promo

Koncert je krenuo božanstvenim instrumentalom ’’Who Wants To Live Forever’’ kojeg je perfektno izvela poljska filharmonija. I taman kada smo pomislili da će ovo biti jedan od onih sedećih, penzionerskih koncerata, na scenu su istrčali The Bohemians i podigli energiju sa ’’I Want It All’’.

Pevač Rob Comber je suvereno zagospodario binom, da bi nakon ’’Killer Queen’’ i ’’Bicycle Race’’ pozvao publiku da dođe pred binu i peva sa njima. Nije trebalo dva puta reći – većina publike je pohrlila ka sceni, plešući i pevajući uz ’’Under Pressure’’, ’’A Kind Of Magic’’, ’’I Want To Break Free’’ i ostale Queen hitove.

Foto: Antonio Ahel/ Promo

Foto: Antonio Ahel/ Promo

Na ’’Barceloni’’ im se pridružio njujorški mecosopran, dok je simpatije publike pobrao energični dirigent, koji se više ponašao kao frontmen nego kao klasičar.

The Bohemians su pokazali i dokazali zašto su najtraženiji Queen Tribute bend, odavši na najbolji način poštu velikom pevaču i umetniku Frediju Merkjuriju. ’’The Show Must Go On’’ spektakl trajao je preko dva sata, završivši bisom ’’We Will Rock You’’ i ’’We Are The Champions’’.

Među posetiocima bilo je dosta ličnosti iz kulturnog i javnog života, među kojima i Sergej Ćetković, Teofilovići, članovi bendova Neverne Bebe i Kiki i Piloti, dok je boje političara branio Goran Pitić.

IZVOR: BLIC.RS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here