Cvet koji vas najbolje opisuje

0
529

JAUNAR: KARANFIL
Ljubav, zanos i razlika su karakteristike karanfila. Ako želite ženu u znaku Jarca ili Vodolije da iznenadite buketom cveća, neka to budu upravo karanfili. Svaka boja karanfila ima svoje značenje, a najsnažniju poruku šalje ružičasti karanfil, simbol majčinske večne ljubavi.

FEBRUAR: IRIS I LJUBIČICE
Nećete pogrešiti ako ženi Vodoliji ili Ribi poklonite buket irisa i ljubičica. Tri uzdignute latice kod irisa simbol su vere, hrabrosti i mudrosti. Ljubičice, pak, su znak pozitive u životu. Ako ih sanjate, u životu vam se smeši neki uspeh.

MART: NARCIS
Narcisi simbolizuju novi početak i odličan su dar za ženu Ribe i Ovna. Kada poklanjate ovaj cvet, budite na oprezu. Buket narcisa znak je dobre sreće, dok samo jedan cvet priziva nesreću.

APRIL: KRASULJAK
Krasuljak je cvet koji se najčešće razmjenjuje među prijateljima, a simbol je nevinosti, čistote i vernosti. No, isto tako znači i da ćete čuvati tajnu osobe kojoj poklanjate ovo cveće. Pravi dar za ženu Ovna i Bika.

MAJ: ĐURĐEVAK
Čistota i poniznost odlike su đurđevka. Ovo je cveće idealan dar za ženu rođenu u znaku Bika i Blizanca.

JUN: RUŽA
S ovim cvetom ljubavi i strasti teško je pogrešiti, a pogotovo ako ruže poklanjate ženi Blizancu ili Raku. Imajte na umu da svaka boja ruže ima drugačije značenje. Žuta ruža je znak prijateljstva, a ljubičasta da ste se zaljubili na prvi pogled.

JUL: KOKOTIĆ
Kokotić ili Kokotac je višegodišnja biljka čarobnih boja s kojom ćete prijatno iznenaditi Račicu ili Lavicu. Ona je simbol lakoće, otvorenog srca i snažne privrženosti.

AVGUST: GLADIOLA
Gladiole su simboli snage, moralnog integriteta i zaljubljenosti. Čin poklanjanja ovoga cveća znak je da srce primatelja želite da obaspete strašću. Gladiole će se posebno svideti Lavici i Devici.

SEPTEMBAR: ZVEZDAN
Stari su Grci verovali da paljenje lišća ovoga cveća može da otera zle duhove. Zvezdani su simboli ljubavi i strpljenja, a u njemu će posebno uživati Devica i Vaga.

OKTOBAR: NEVEN
Ovaj cvet ima kontrastno značenje. S jedne strane simbolizuje toplinu sunca i večne ljubavi, a s druge strane znak je žalosti i tuge zbog čega se često može naći u cvetnim aranžmanima koja se polažu na groblja. Radovaće im se žena Vaga i Škorpija.

NOVEMBAR: HRIZANTEMA
I hrizanteme se često nalaze u cvetnim aranžmanima namenjenim odlasku na groblje, no njeni žuti cvetovi simbol su prijateljstva, veselja i optimizma. U njima će posebno uživati žena Škorpija i Strelac.

DECEMBAR: BOŽIĆNA ZVEZDA
Kakvi bi to bili praznaci bez božićne zvezde Božićna zvezda je znak uspeha i veselja. S posebnom pažnjom o njima će brinuti žena Strelac i Jarac.

(Izvor: Alo)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here