DAČIĆ NAPUSTIO SKUP U VARŠAVI

0
729

„Ne može niko da vređa i okrivljuje Srbiju i srpski narod, pogotovo ne zločinci!“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je napustio skup u Varšavi zbog uvreda ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Envera Hodžaja.

Kako kaže, Hodžaj je izjavio da su Srbi krivi za sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i da su krivi za genocid.

– Pošto Mogerinijeva i drugi domaćini nisu reagovali na Hodžaja, ja sam rekao: „Ako možete bez Srbije, radite“ i napustio skup. Ne pada mi na pamet da slušam predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima – rekao je Dačić.

Dačić je rekao da ja sa Hodžajem vodio oštru polemiku zbog toga što je reagovao na njegovo izlaganje u kome je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljano kao i druge države. On je rekao da su priče da Kosovo ide u EU „fatamorgana za prištinsku javnost“ i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

– Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je SSP za teritoriju, a ne za državu. Taj SSP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament, tamo je Kosovo obeleženo pravilno sa zvezdicom i fusnotom – rekao je Dačić, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića da će Srbija u EU ući bez Kosova, Dačić je rekao: „Mislim da ni on, ni bio ko drugi ne zna kako će i pod kojim uslovima Srbija postati članica EU“.

Izvor: Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here