DOKAZANO!!! Vladica Rajković silovao i monstruozno ubio malu Anđelinu(4)- IZRICANJE PRESUDE 4.APRILA!

0
794

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u sredu 29. marta iznete su završne reči na suđenju Vladici Rajkoviću (28), optuženom da je 9. jula 2016. godine svirepo ubio i silovao trogodišnju Anđelinu Stefanović iz Vratarnice, prenosi današnji „Blic“.

Prema pisanju ovog medija, izricanje prvostepene presude monstrumu iz Zaječara zakazano je za 4. april, a iznošenje završnih reči bezdušnom ubici nedužnog deteta proteklo je u prilično emocijama nabijenoj atmosferi.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru Ivan Marković tražio je 40 godina zatvora za ubistvo devojčice, 15 godina za silovanje i deset godina za ubistvo Dragane Stanković. Maksimalne kazne tražila je i advokat porodice Stefanović, Maja Atanasković, dok je advokat Rajkovića tražio da mu se ublaži kazna zbog smanjene uračunljivosti „jer je bio pod dejstvom alkohola“.

Podršku akciji Fondacije „Tijana Jurić“ i redakcije „Blica“ da se izmeni Krivični zakon i propiše da se svakom ubici deteta odredi doživotni zatvor dala je i Danijela Stefanović, majka ubijene Anđeline.

– Anđelina je imala strašne povrede! I polnog organa, anusa i unutrašnjih organa. Za ovako nešto nema opravdanja. Rajkoviću, ukoliko budete osuđeni na maksimalnu kaznu zatvora, svaki dan treba da provedete razmišljajući o tome kako ste i zašto ubili nedužno dete – poručila je monstrumu advokat Maja Atanasković.

Sam Rajković nije iskoristio mogućnost da ispituje svedoke a nije ni pokazivao kajanje zbog optužbi protiv njega.

Veštak Instituta za sudsku medicinu u Nišu na pretresu je u potpunosti isključio mogućnost da su povrede mogle da nastanu na način na koji je Rajković opisao na pretresu 7. marta kada je rekao da je „dete palo i udarilo glavom o zid kuće“.

– Veštak je danas kategorički tvrdio da su povrede nanete tako što je glava male Anđeline svojom desnom stranom lica bila naslonjena na čvrstu podlogu, najverovatnije kamen, a da je na levoj strani lica zadobila minimum dva do tri, a najverovatnije i više udaraca drugim kamenom većih dimenzija. Ostali su i pri nalazu koji je urađen tokom obdukcije da je došlo do silovanja i rascepa međunožja – kaže Atanasković.

Na pretresu su ispitana i četiri policajca povodom tvrdnji da su prilikom lišavanja slobode Rajkovića primenjivane sila, pretnje ili prinuda, s obzirom na to da se on na glavnom pretresu 7. marta branio rečima da je „priznao izvršenje krivičnog dela pod prinudom i pod batinama od strane policajaca“.

Sva četiri policajca negirala su primenu sile i naglasila da im se Rajković nije žalio da je bilo ko od njih prema njemu primenjivao silu i da je to prvi put spomenuo tek početkom marta u sudnici.

izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here