Evo gde će se useliti Tramp ili Hilari

0
660

Porodica Obama polako pakuje kofere i sprema se se iseli sa drugog sprata Bele kuće.Pre nego što prostorije koje su im bile dom prethodnih osam godina ustupe bračnom paru Tramp ili Klinton, po prvi put otvorili su vrata svojih odaja na drugom spratu Bele kuće za jedan od najpoznatijih magazina koji se bavi arhitekturom i enterijerom „Architectural digest“.

Decembarski broj pozanatog magazina donosi fotografije i priču o domu predsedničke porodice na drugom spratu Bele kuće koji je pre osam godina preuredila prva dama Mišel saradnji sa dizajnerom iz Los Anđelesa.

– Zahvaljujući Mičelu Smitu, privatne odaje Bele kuće, ne odražavaju samo naš privatan ukus već i bogatu istoriju ove zemlje. Iznad svega, ovde se zaista osećamo kao kod kuće – rekla je Mišel Obama u intervjuu za „Architectural digest“.
zuta-ovalna-soba

Kada je renoviranje privatnih odaja Bele kuće u pitanju, za Mišel najvažnije je bilo da sredi sobe za sveoje ćerke Sašu i Maliku, ali i za svoju majku, otkrila je Melisa Vinter, viša savetnica Mišel Obame. „Za nju, najvažnija je bila udobnost i sreća njene porodice“, objasnila je Vinter.

Prva dama aktivno je učestvovala u odabiru dekora, boja i detalja za prostorije u kojima je porodica Obama provela posednjih osam godina. Njeni saradnici kažu da je Mišel želela da zadrži duh prostora i tradicionalan stil, ali i da doda moderne detalje. Tako su za slike i fotografije koje krase zidove izbarani mladi umetnici i umetnice čija se dela nikada nisu nalazila u Beloj kući.
porodicna-trpezarija

Novog predsednika koji će se useliti u ove prostorije, 225 miliona Amerikanaca sa pravom glasa bira danas, 8. novembra.

FOTO: TANJUG/AP
IZVOR: BLIC/MILICA BAJIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here