Evo kako se Njujork brani od pacova!

0
708

Njujorške mačke angažovane u borbi protiv pacova!

Mnoštvo napuštenih mačaka koje lutaju ulicama Njujorka sada će dobiti praktičnu svrhu – pomagaće u suzbijanju broja pacova u gradu.

Mnoštvo napuštenih mačaka koje lutaju ulicama Njujorka sada će dobiti praktičnu svrhu – pomagaće u suzbijanju broja pacova u gradu.

Grupa volontera obučena je da hvata kolonije divljih mačka u Njujorku koje su postale smetnja ili su ugrožene izgradnjom novih zgrada. Životinje se vode na sterilizaciju i vakcinaciju, krajnji cilj je da se mačke puste u delove grada s mnogo pacova.

„Ranije smo unajmljivali istrebljivače, ali priroda ima bolje rešenje“, rekla je Rebeka Maršal, menadžerka za održivost centra za prikupljanje hrane i dodala da „mačke ne koštaju ništa“.

Više od 6.000 volontera završilo je obuku za hvatanje mačaka, navodi agencija AP.

Projekat su pokrenule „Alijansa za njujorške životinje“, koju je osnovao gradonačelnik tog grada i više od 150 grupa za zaštitu životinja i azila.

Po njihovim podacima, u pet okruga Nujorka živi čak pola miliona napuštenih mačaka.

Život ulične mačke je težak. Neke od njih su napušteni kućni ljubimci. Mnoge od njih uginu od bolesti ili neuhranjenosti, neke pregaze automobili, navode aktivisti upozorili da ih ljudi truju da bi smanjili njihov broj.

FOTO:TANJUG/AP
IZVOR: BETA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here