ФБИ покренуо поступак против Хилари

0
782

ФБИ покренуо поступак против Хилари због оптужби да је добила 2 милиона долара од Владе Србије с циљем да Барак Обама прими у посету Александра Вучића.

Роџер Стоун је Алексу Џоунсу у телефонском јављању рекао да је ФБИ покренуо поступак против Хилари Клинтон између осталог и због њеног посредовања да Фондација Клинтон добије на рачун два милиона долара од Владе Србије у сврху да предсједник Владе Србије Александар Вучић буде званични гост код Барака Обаме.

Познати амерички аналитичар, лобиста и савјетник Доналда Трампа током његове кампање за предсједника САД-а, Роџер Стоун, изјавио је у популарној емисији “Инфо Ворс” (Рат информацијама) аутора Алекса Џоунса, да је ФБИ покренуо поступак против Хилари Клинтон због оптужби да је, између осталог, добила новац од Владе Србије с циљем да предсједник САД-а Барак Обама прими у посјету предсједника Владе Србије.

Стоун је Алексу Џоунсу у телефонском јављању рекао да је ФБИ покренуо поступак против Хилари Клинтон између осталог и због њеног посредовања да Фондација Клинтон добије на рачун два милиона долара од Владе Србије у сврху да предсједник Владе Србије Александар Вучић буде званични гост код Барака Обаме, преноси „Моја Херцеговина“.

“Један од разлога покретања поступка против Хилари Клинтон јесте чињеница да је Србија уплатила два милона долара за руковање њиховог предсједника са Бараком Обамом и да је тај новац послат Фондацији Клинтон. То је криминална радња и покушај да Хилари Клинтон избјегне поступак биће велики изазов за институције”, навео је Стоун.

Роџер Стоун је био и члан изборног штаба Доналда Трампа током предсједничке кампање којег је напустио 8. августа 2015. године.

Предсједник Владе Србије Александар Вучић није крио своје симпатије према Клинтоновима својим учешћем на форуму Фондације Клинтон као и изјавама продршке Хилари Клинтон.

Недавно је на констатацију новинара РТС-а и магазина “Око” Горислава Папића да у тренутку када Клинтонови губе подршку у својој земљи, Вучић им пружа подршку, премијер Србије одговорио да је то урадио зато што је паметан.
Вучић се није либио да честита Трампу након што је овај изненадио и однио тријумф на предсједничким изборима.

„Користим ову прилику да Вам изразим искрене честитке поводом Вашег изборног успјеха и велике побједе на предсједничким изборима“, навео је тада Вучић.

„Вјерујем да ћете дужностима 45. предсједника Сједињених Америчих Држава приступити са посвећеношћу и одлучношћу које су одликовале и Вашу изузетну кампању. Вођство, које сте том приликом показали, представља снажну вољу која је неопходна не само грађанима САД, већ и целом свету. Искрено се надам да ће Ваша победа допринети наставку унапређења односа Србије и Сједињених Америчких Држава, који су већ на путу развоја и напретка на обострану добробит наших двеју земаља“, закључио је у честитки Вучић.

Дио у коме се наводи посредовање Клинтонове између администрације предсједника САД-а и премијера Србије можете погледати од 19. минута.

(Вијести)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here