Glasaj pametno, ne slušaj priče, jer grad treba da vode najsposobniji

0
778
Foto: Novosti

Približava se i vreme i tih lokalnih izbora u Zaječaru, koje su članovi bivše vlasti iznudile zahvaljujući nekim, ne baš previše mudrim i pametnim ljudima i funkcionerima, zakletim na poštenje i čist obraz. Uradili su sve da do njih dođe pre nego što je trebalo i tako učinili da SNS u svemu ima što veći uticaj na biračko telo, povezivanjem u kratkom roku sa Predsedničkim izborima i skraćivanjem roka neistomišljenicima da urade nešto više i bolje- što bi svakako trebalo.

Pre svega dosadašnja opozicija nije ništa (konkretno) uradila da se usprotivi ovakvom sakaćenju izborne volje i zakonskih procedura, već su se onako prišljamčili haosu koji je vladao doskora, shvativši da za njih druge nema.

Autor ovih redova se zato pita, a pita i vas, čemu onolika galama i frka protiv SNS- a kad su  sad svi postali ovako ili onako članovi te donedavno omražene grupe, koja vam opet preti dugogodišnjom vladavinom. Niste smeli, niste znali, bolela vas glava, recite bilo šta? Isto se odnosi i na neke medije,- čast izuzecima, koji su do juče drvlje i kamenje na vladavinu SNS i SPS a sad … ništa- sve OK. I njima se nešto desilo- očigledno, jer je po svemu sudeći u potonjem periodu, red ljute kritike, pa zatim red vesti prenešenih direktno sa gradskog sajta,  nisu dale rezultate. Ipak od nečega se mora živeti, jel tako gospodo novinari?

Pogledamo li pažljivije smer u kome ide grupisanje birača a sudeći i po komentarima mnogih boljih poznavalaca političkih prilika u Zaječaru, sve se izgleda svodi opet na dva imena koja pretenduju na mesto gradonačelnika a to su Boško Ničić i Saša Mirković. Kako to? Zar i jedan i drugi nisu bili na stubu srama zbog svega i svačega, zar obojica nisu ojadili gradski kasu i mnogo toga još? Odakle oni opet kao jedine opcije… gde su ostali, gde je SNS sa svojim kandidatom, ili će premijer lično preuzeti i tu funkciju.

U samom predfinišu izborne kampanje postavlja se pitanje, da li sve bilo baš tako, a ishod duela na zaječarskoj političkoj sceni rezultiraće pobedom onog ko je stekao veće poverenje kroz lični angažman i kontakte sa onima koji biraju, tačnije pobediće onaj koji je animirao veći broj birača svojim potezima kako profesionalnim, tako i ličnim – ljudskim.

Ničić je pokazao ogromnu neozbiljnost nepojavljivanjem u svojstvu odbornika u zaječarskoj Skupštini, stalnim menjanjem smerova svojih aktivnosti, koje imaju samo jedan zajednički imenitelj, a to je BITI KALIF UMESTO KALIFA, a javni nastupi nam ne govore ništa o njegovim planovima i namerama za budućnost, a vezano za potencijalni reizbor na mesto gradonačelnika, uz to Ničić nikad nije odgovorio na brljotine iz prošlosti, bilo da su tačne ili ne, jednostavno nije se oglasio. Pokušao je u duelu sa Mirkovićem u emisiji DA MOŽDA NE kod Olivere Kovačevič na RTS- u ali prošao je veoma loše, i sve se svelo na gestikulacije i čuđenje dok ga je Mirković nizom konkretnih pitanja jednostavno zatrpavao.

Mirković je igrom slučaja odigrao presudnu ulogu u pobedi SNS- a na izborima 2012., godine kako u Zaječaru, tako i u Srbiji, bio neko vreme član ali se kada je primetio, u to vreme samo njemu vidljive prevare, povukao i počeo ispočetka. Otrpeo je dosta napada kako političkih tako i ličnih ali nije odustajao, čak kada mu je u pitanju bila bezbednost i bezbednost njegove porodice … Pozivao je na istrage, tražio odgovornost za stanje u Zaječaru, ali bez uspeha. Na kraju krajeva, postalo je jasno da čak ni kad je, sada već bivši gradonačelnik uhvaćen u prevari i laži, nije bio smenjen, već je ostavljen da obavi prljave poslove i iznudi prevremene izbore, i tu je objašnjenje ko je rukovodio i odlučivao, ko je svoj obraz ukaljao a ko ne.

Ko će pobediti 23. aprila pokazaće glasovi, ukolio sve bude regularno, ali zaključak ovog teksta, sviđalo se nekom ili ne, je da je jedini koji je sposoban da vodi Zaječar – Saša Mirković, koji je već pokazao mnoge korekcije u svom radu i ponašanju. On je sposoban, ne zavisi više ni od jedne stranke niti uticajne grupe, ima svoj posao i ništa mu ne zavisi od političkog angažovanja,a i ima niz uspeha iza sebe, koji mu sasvim opravdano daju epitet uspešnog i sposobnog.

Dakle razmislite, izmerite, pošteno prostudirajte pa glasajte … Zaključak je jednostavan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here