Haradinaj: Ove nedelje kraj suđenja i povratak na Kosovo

0
601

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj će se u sredu ponovo da se pojavi pred sudom u Kolmaru, u Francuskoj, a kako je izjavio, do kraja nedelje će se vratiti na Kosovo.

„Do sada smo čekali predmet iz Srbije. Sud me je pozvao da se sutra javim sudu u Kolmaru kojem je predata optužnica iz Srbije. Mi ćemo potom odmah zatražiti ročište za razmatranje ovog predmeta, odnosno, odbacićemo optužbe i njihov zahtev o izručenju koji je u potpunosti politički“, kazao je Haradinaj za Radio Slobodna Evropa.

Po njegovim rečima, radi se o političkoj igri Srbije uoči predsedničkih izbora.

„Srbija se igrala i vremenom i kasnila je sa podnošenjem materijala kako bi se ovaj proces odugovlačio. Ali, predmet je sada pred sudom i verujem da će se ispoštovati vremenski rokovi kako bi se okončao proces. U pitanju je predmet iz 2004. godine, kojeg su fabrikovali Miloševićevi ostaci pravosuđa u Beogradu“, kazao je Haradinaj.

On je rekao da je taj isti predmet postojao i u Haškom tribunalu, a tužilaštvo ga nije ocenilo relevantnim.

Logika Beograda neprihvatljiva, rekao je Haradinaj i dodao da joj se nikada neće podvrgnuti, pošto je zainteresovan za mir i integraciju Balkana u EU i NATO.

Izvor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here