Kako je propao najmoćniji gigant mobilne telefonije

0
1131

Izvršni direktor Nokie je svoje izlaganje završio rečima: „Nismo uradili ništa pogrešno, ali smo nekako propali“. Zatim je zajedno sa svojim najbližim saradnicima – zaplakao.

Na kraju konferencije za medije na kojoj je objavljeno da ovu poznatu kompaniju preuzima Majkrosoft, izvršni direktor Nokie je svoje izlaganje završio rečima: Nismo uradio ništa pogrešno, ali smo nekako propali. Zatim je zajedno sa svojim najbližim saradnicima – zaplakao. Nokia je bila respektabilna kompanija.

Oni nisu pravili greške u svom poslovanju, ali svet se prebrzo promenio a njihovi protivnici su bili previše moćni. Oni su propustili da dalje uče, da se menjaju, i na taj način su propustili mogućnost da ostanu veliki. Ne samo da su propustili priliku da zarade veliki novac, već su izgubili i šanse za opstanak. Poruka ove priče je, ako se ne promenite, bićete uklonjeni iz takmičenja. Nije pogrešno da ne želite da učite nove stvari.

Međutim, ako vaše misli i način razmišljanja ne mogu da uhvate korak sa vremenom, bićete eliminisani. Pouke: – prednost koju ste imali juče, biće istopljena trendovima sutrašnjice. Ne morate da uradite ništa loše, ali ako se vaši konkurenti popnu na talas i urade pravu stvar, vi možete propasti. Dajte sebi priliku za promenu i poboljšanje. Ako vas drugi prisile na promene, imaćete utisak da ste odbačeni.

IZVOR: BEOGRAD.IN

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here