Lopov lopov … a lopov u kući

0
370
Foto ilustracija: Best PORTAL

Politička situacija u Zaječaru u poslednjih nekoliko godina podseća na najzamršeniju latino- američku seriju. Grad kao grad, prepun je sasvim prirodno, različito opredeljinih ljudi. Ima tu bivše a i sadašnje opozicicije, ima večite vlasti, ima onih kojima nikada nijedna vlast nije dobra, ali najviše ima buke i lažnih boraca za istinu i pravdu.

Glavni argument ako se to može nazvati argumentom, je povika LOPOV, LOPOV, uz silne pretpostavke, nedokazane optužbe u nameri da se neko diskredituje.

Jednom rečju, svi koji su vodili grad Zaječar su bili lopovi, u proteklih 20 pa i više godina, upravo kao i uoči aktuelne kampanje za predsedničke izbore, osim najvećeg favorita naravno.

Tako je i u Zaječaru. Vladajuća, u određenom trenutku najjača stranka, diktira ali ako se samo malo prisetimo ništa se nije promenilo. Bilo je pronevera, laži, prevara, opet i ponovo, neargumentovanih optužbi ….. bilo je svega.

U finišu ili predvečerje prethodne vladajuće garniture, imali smo interesnatnu situaciju gde je sada već bivši gradonačelnik, iako je dokumentovano razotkriven kao čovek nečasnih namera i velike želje za ličnom dobiti ostao na vlasti sve vičući LOPOV, LOPOV, UHAPSITE LOPOVE – itd

A gde je istina, šta je ko uradio a šta ne ipak ostaje „zapisano“ i vidljivo ali se i tu lome koplja oko kvaliteta izrade, načina finansiranja, puteva sredstava za infrastrukturne radove i ostale sitnice, ali vidi se neosporno i to svakako niko ne može omalovažavati, da je od proleća 2014. godine grad Zaječar snažnije vidljiv na društvenim mrežama, što se niko ranije nije potrudio ni da pukuša i organizuje, iako je profila na Fejsbuku i Tviteru bilo bezbroj- i svi su bili nalozi GRADA, zvanični. Nikog nije bilo briga.

Čak i tada, smatrano je da to nije dobro, kao da će Velja, ili Saša Mirković, koji je to inicirao poneti to negde kad ode, a sve to je donelo gradu dosta toga u medijskoj zastupljenosti grada na internetu.
Ipak, ostavimo to sada, jednostavno ipak to nije toliko važno.

Napravljen je most u Kotlujevcu, renovirane su ulice, trgovi i seoski putevi, održavane su tradicionalne manifestacije koje su brend grada, i sve to opet nije bilo dobro.

Zaječarska GITARIJADA doživela je 2014 i 2015 svoja vrhunska izdanja, i u pripremi za 50- tu gitarijadu 2016- te bio je pripremljen SVETSKI SPEKTAKL sa video strimom za ceo Svet, mnogo poznatih bendova i vanserijski program, ali izdanje pedesete gotarijade, koje ste videli prošle godine, govori dovoljno koliko je prethodne dve godine „bilo loše“.

Govori se da je koštalo, da je varano i da su se neki ogrebali i zaradili, govori se svašta ali ovakvi spektakli koštaju, a uspešni i mudri znaju to da iskoriste i naplate, povrate uloženo a ove godine grad Zaječar čak nije otišao ni na Sajam turizma u Beograd. Opet nebriga i aljkavost.

Sve ove kratke opaske odnose se delom i na gradske medije koji, umesto da su radili svoj posao, jurili za aferama i utrkivali se u tome ko će brže i jače da nabruka rukovodioce, stranke i ostale pojedince na čelu ustanova i preduzeća, kao da je u pitanju nečiji tuđi grad. Da su bar od toga nešto imali, dobili ili nešto iskoristili – ali nisu. Imaju i dalje ono isto, što će i biti ubuduće, jer ne umeju da se ponašaju objektivno, da ne iznose prljav veš iz svoje kuće, i razgovorom i dogovorom dođu do strategije koju će zajednički poštovati u borbi protiv loših pojava i problema u SVOM gradu.

Dragi Zaječarci, lako je kritikovati, blatiti i osuđivati, ali je teško uhvatiti se u koštac sa problemima dosledno i profesionalno. Teško je biti odgovoran a savim lagodno kritikovati – naročito iza anonimnih naloga i korisničkih imena na društvenim mrežama i privatnim portalima.

Pozdrav i sve najbolje svima
Redakcija Best PORTALA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here