Masovna tuča u Srebrenici

0
461

Povereništvo SDA za Srebrenicu trebalo je danas u ovom gradu da održi prvi sastanak, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gde se sastanak održavao i naredila predsedniku Povereništva i zameniku predsednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA koji je smenjen uvođenjem Povereništva čiji je i sam član.

Nakon toga ušla je grupa ljudi koji su Adila bukvalno iznela iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao – kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut.

Osmanović je rekao da nije došlo do tuče u Srebernici kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal – rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.

 

Izvor: Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here