Ministarstvo odbrane više od milion dinara plaća ešarpe, kaiševe, novčanike…

0
12855

Ministarstvo odbrane naručilo je i platilo do sada novogodišnje poklone u vrednosti većoj od milion dinara.

Neke nabavke još nisu završene, pa će ta suma do kraja godine biti i veća. Kako saznaje „Blic“, na dosadašnjem spisku je više od 100 različitih skupocenih novčanika, kaiševa, ešarpi, ali i privezaka, šnala za kravatu, manžetni za košulju.

Izvor „Blica“ iz Ministarstva odbrane kaže da je nabavka protokolarnih poklona za Novu godinu razbijena na nekoliko tendera da se ne bi privlačila pažnja javnosti ali i samih zaposlenih.

– Tako je posebno raspisana nabavka za kožne novčanike i kaiševe, svilene šalove, i to tkane i oslikane, ali i svilene marame. Tu su i kristalne čaše. To nije sve, jer postoje posebni pokloni sa grbom Srbije, u luks pakovanju, pozlaćenim i posrebrenim privescima, ali i setom šnala za kravatu i manžetnama, koji takođe moraju da budu od zlata ili srebra. Tu su i replike paradnog bodeža od plemenitih materijala. Do sada je za poklone plaćeno 1,1 milion dinara, a koliki će račun konačno biti, neizvesno je – kaže izvor „Blica“.

Iz Ministarstva odbrane tvrde da nema govora o preterivanju: – Sve nabavke sprovode se na principima ekonomičnosti i racionalnosti. Protokolarni pokloni se daju članovima stranih vojnih delegacija, na bazi reciprociteta. To znači da naši pokloni treba da budu približno vredni kao oni koji se primaju iz inostranstva – kažu u Ministarstvu.

Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here