MIRKOVIĆ: DO PRE GODINU I PO DANA ZAJEČAR JE BIO ŽIV GRAD, U ZAJEČAR SE RADO DOLAZILO!

0
736
Foto: Radio MAGNUM

Proteklih dana je izborna lista pod rednim brojem 5 “Saša Mirković – Istrajno i časno za život” koju je podnela GG “Svi za Zaječar” za predstojeće lokalne izbore u Zaječaru, održala više konferencija za novinare na kojima se kandidat za gradonačelnika Saša Mirković obratio novinarima:

Mirković je govorio o IZBORNOM PROCESU koji je prema njegovim rečima od početka do kraja nelegitiman i neregularan:

“Moram da podsetim građane da je 23. januara gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović podneo ostavku na tu funkciju, a već 14. februara u Zaječaru je uveden Privremeni organ, dakle nije sačekan zakonski rok od 30 dana. Osim toga ne postoji srazmeran sastav Gradske izborne komisije (GIK). U GIK-u se trenutno nalazi 65 % članova iz SNS-a. Dakle, sve odluke koje donose donose po nalogu Aleksandra Vučića. Zato pozivam Privremeni organ da reaguje na ovu nezakonitost, da sastav GIK-a dovede u legitiman saziv, jer ne sme da bude više od 50 % članova jedne partije” – rekao je Mirković.

Mirković je dodao da još uvek nije stigao odgovor od Gradske izborne komisije Zaječar, a povodom njegovih ranijih navoda da je njen rad neregularan.

„Niko od opozicije nema kontrolu nad biračkim mestima. Moji napori da svi iz opozicije sednemo i razgovaramo oko izbornih uslova, nisu urodili plodom. Jedino naša lista „Istrajno i časno za život“ može i hoće da nastavi razvijanje Zaječara tamo gde smo stali. Grad Zaječar mora da bude centar Timočke krajine. Do pre godinu i po dana Zaječar je bio živ grad, u Zaječar se rado dolazilo“, rekao je Mirković….

Mirković je na konferenciji između ostalog govorio o manipulacijama sa brojem birača koji Zaječarce očekuje na predstojećim lokalnim izborima 23. aprila, o tome da su pomenuti izbori u Zaječaru sve „samo ne slobodni“ jer gradom i okolnim selima koordiniraju SNS „batinaši“ koji plaše i ucenjuju ljude da glasaju za vladajuću koaliciju na lokalnim izborima, kao i o tome KO SU DANAS Boško Ničić, kandidat za gradonačelnika i nosilac liste grupe građana „Boško Ničić – POKRET ZA KRAJINU“ i prvi na listi zaječarskih naprednjaka Dr Ivan Čikarić.

Na konferenciji za novinare novinarima se obratio i Dejan Zdravković kandidat na listi, koji se osvrnuo i na to da Zaječar treba da se proglasi opštinom i to nerazvijenom kako bi koristio brojne benefite iz republike i na taj način pospešili razvoj grada. On je takođe naglasio da Zaječar od trenutka dobijanaj statusa grada nije imao nikakvu korist već samo štetu.

Saša Radulović kandidat na listi „Svi za Zaječar“ je zabrinut povodom najnovije inicijative grada da se imovina seoskih mesnih zajednica pripiše gradu i izrazio svoj protest, povodom te odluke.

Autori: Isotčne vesti/ zajecaronline/ radiomagnum

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here