Nastavak agonije ili oporavak u FK Timok?!

0
956

Verovatno nikada većeg interesovanja medija za skupštinu Timoka od njegovog osnivanja nije bilo od sinoćnjeg. A kako i ne bi kada se u FK Timok kuva kao u loncu narodne kuhinje Crvenog krsta, i kada je nakon jednog veka opstanak kluba doveden u pitanje. 

Samo zakazivanje skupštine je diskutabilno. Predsednik kluba Dušan Firović, naime, smatra da je skupština nelegalna, jer nije zakazana u skladu sa Pravilnikom FK Timok. Zasedanje su obeležile tenzije i žučne rasprave, a na samom početku, nakon što je generalni sekretar Dragan Paunović obavestio prisutne da su svi članovi Upravnog odbora podneli ostavke,  ostavku na mesto predsednika kluba podneo je i Firović, koji je međutim prekinut u nameri da svoju ostavku i obrazloži s obzirom da je generalni sekretar sednicu prekinuo i odredio desetominutnu pauzu. Posle pauze održana je izborna Skupština na kojoj je za predsednika Upravnog odbora izabran Radiša Nikolić.

Dušan Firović je obraćajući se prisutnima žustro napao doskorašnje saradnike u klubu, Dragana Paunovića i Vladu Sandulovića.

„Neko ko je potpisao za 50 miliona treba da bude postavljen za generalnog sekretara. To je čovek koji je ovde uništio fudbal, o čemu mi pričamo!?“, žustro je govorio Firović i dodao:

„Ko je Vlada Sandulović, koja je njegova funkcija ovde, da li je on generalni sekretar, predsednik kluba, šef mlađih kategorija ili prvog tima? O čemu se ovde radi? Znate li koje su sve utakmice ovde nameštene, ko je uzeo pare od toga? Ja sam ovde bio 6 meseci, hvala vam na poverenju, a funkcionisali smo sa 2 miliona i 200 hiljada. Oni su to vodili sa 150 miliona“, rekao je Firović.

Dragan Paunović generalni sekretar FK Timok je odgovarajući na optužbe Firovića rekao:

„Sve što sam potpisao doneli su članovi Upravnog odbora kluba. Ti si za sve to znao ovih 6 meseci. Predsednik FK Timok je tužio Timok i u blokadi je 403 hiljade i dolazili su sudski izvršitelji da nam popišu imovinu. Ako je to u redu, da predsednik kluba tuži klub, o čemu mi više ovde da pričamo“, odgovorio je Firoviću Paunović.

Ostaje da se vidi šta će se sa FK Timok dešavati u narednom periodu, da li će novoizabrani predsednik kluba Radiša Nikolić moći da se nosi sa svim nagomilanim problemima, s obzirom da je na svoja pleća preuzeo veliku odgovornost, ili će ostati upisan u anale zaječasrkog i srpskog sporta kao neko pod čijem rukovodstvom je ugašen klub jedno stoleće star?

Izvor: Radio MAGNUM

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here