NUNS: Tužilaštvo da reaguje zbog ponašanja SNS u Zaječaru

0
1279
Foto: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je od tužilaštva da reaguje zbog „cenzorskog ponašanja i direktnog ataka na slobodu informisanja“ izbornog štaba Srpske napredne stranke (SNS) u Zaječaru.

Ekipi Televizije N1 juče je zabranjeno snimanje u krugu izbornog štaba SNS u Zaječaru, a novinarka Gordana Bjeletić izgurana je iz stanačkih prostorija SNS.

Na pitanje novinarke u vezi sa procedurom praćenja izbora i saopštavanja rezultata, odgovor je bio: „Izlazi napolje“, a zatim je jedan od prisutnih članova nasrnuo na nju.

NUNS podseća i da je predsednik opštine Knjaževac i član SNS-a Milan Đokić, odgovarajući na pitanje zašto novinari ne mogu ući u izborni štab naprednjaka, kazao da „nikome od novinara nije dozvoljen ulaz“.

Članovi SNS su se na isti način ponašali i prema novinarima B92 i Istinomera, kojima su bez ikakvog obrazloženja zabranjivali da snimaju.

Posmatračka misija CRTA objavila je da je nekoliko mladića nasrnulo na njihovog posmatrača prilikom pokušaja da zabeleži aktivnosti ispred štaba SNS gde se okupio veći broj ljudi i vozila sa registarskim tablicama iz Raške, Kosovske Mitrovice, Negotina i Bora.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here