Oda političkoj gluposti (Deo drugi)

0
1113

U prvom delu naše priče o dešavanjima na političkoj sceni u ZAJEČARU PISALI SMO već 24. oktobra, međutim sve je ostalo nedorečeno i KAKO TVRDE NAŠI ČITAOCI nekako nepovezano, iako, pokazalo se  sasvim istinito ili u najmanju ruku sasvim moguće. Nastavaili smo da istražujemo, čitamo, upoređujemo i konsultujemo učesnike pomenutih događanja i došli do još mnogo interesantnih saznanja.

Mnogo skrivenih činjenica ili bar detalja koji su promakli zahvaljuući površnom medisjkom izveštavanju, koje je bilo orkestrirano iz jednog centra moći, (čast izuzecima) polako ali sigurno isplivali su na videlo, ili su postale toliko očigledne da ih je nemoguće više preskakati i skrivati.

Kada je SNS formirao vlast u Zaječaru, skinuo sa političke scene Ničića i ustoličio Mirkovića i Ognjenovića, počela je borba „opozicije“ da se narodu pokaže da je sve to velika prevara vrha SNS-a i da je Ničić ipak ona koji je mnogo toga uradio za Zaječar, a kasnije će se pokazati i za SNS. Kako?

U nekom trenutku, vrh SNS-a je postao nezadovoljan vođenjem grada, jednostavno, nisu mogli uticati na mnogo toga što su glatko radili preko svojih kadrova u drugim gradovima, i oštinama. Saša Mirković je, posle tihe neposlušnosti i nezadovoljstva takvim ultimatumima, koja je praćena svakodnevnim protestima kvazi opozicije, počeo javno da se protivi naređenjima iz Beograda, a zatim i napustio Srpsku naprednu stranku.

Pravi vlastodršci Zaječara, oni beogradski, su se krajem 2015. godine našli u čudu. Posle Mirkovića ništa nije funkcionisalo, a oni koji su ostali iza njega, su bili nesposobni da pomognu i sebi a kamlo stranci koju predstavljaju. Rejting stranke je stravično pao, kao i u čitavoj Srbiji,  tražilo se rešenje, kombinovalo, razmišljalo i uspeli su najzad da iščačkaju rešenje.

Već tada početkom 2016. godine, gradnačelnih Zaječara, Ognjenović je poslao nekoliko pisama Bošku Ničiću, u kojima je pokušao da opere sebe i svoje lopovluke, ogradi se od Mirkovića, iako mu je ovaj učinio najviše u životu, a na osnovu kojih je Ničić skovao plan i stavio se na raspolaganje SNS-u uz, kako je tada mislio neoborive dokaze, koji će ga vratiti na čelo grada. Sve što je u prethodnom periodu radio i šta je preko SVOJIH MEDIJA, koje je kasnije takođe učinio glupim i lažljivim, plasirao u javnost činilo mu se sasvim dovoljno za prevaru veka, koju Zaječar ne pamti otkad postoji.

Kažu da je proces pregovora između Ničića i SNS potrajao i da nije išlo glatko, da je bilo nelogičnosti koje su pretile da sve propadne, jer je Ničić sebi svojstvenim potezima mogao da razotkrije dil sa SNS ali „kad nema kiše i grad je dobar“. Mnogima je bilo nelogično šta traži Ničić sa Zeljom iz SNS-a na Kosovu u vreme izbora, zašto se pojavljuje u društvu batinaša iz Beograda u gradovima gde se održavaju izbori, zašto su protesti protiv SNS vlasti u Zaječaru iznenada prestali, odlaskom Saša Mirkovića, i.t.d. ali je kasnije postalo jasno, i više od toga.

Istini za volju sve su to detalji koje je Saša Mirković navodio kao i na mogućnost prevare na izborima koji su usledili, ali niko nije obraćao pažnju.

Na izborima u Zaječaru Ničić je i pored procena onih koji su sve smislili veliku prevaru, prošao veoma loše, i da nisu pokradeni glasovi, između ostalih i Mirkovićeve grupe građana, bilo bi sasvim drugačije. Ovako, jedina opcija da SNS zadrži Zaječar je da se Ničić ekspresno ubaci u svoje redove, pa se prvo išlo na koaliciju sa njima, formiranje vlasti u Zaječaru, a evo juče posle jedva mesec dana Ničić je postao član predsedništva, a kažu da će biti i potpredsednik SNS-a. Kome ovo može biti logično?

Šta je to što, stamenog, nepopustljivog, principijenog i pravednog Aleksandra Vučića dovodi do potrebe da pored više nego mnogobrojnih postojećih sumnjivih članova svoje stranačke garde, mora da pridoda gospodina Ničića koji je kroz čitavu karijeru, bio praćen aferama, proneverama, sumnjivim poslovima i bahaćenjem. Možda FIOKA? MOZDA SAŠA MIRKOVIĆ KOJI ZNA PREVIŠE- NE ZNAMO.

Međutim, nije to sve. Mediji, sa lokala (opet čast izuzecima koji su razmišljali svojom glavom) kojima se Ničić zakljinjao na pravdu, pravo, poštovanje  novinarskog kodeksa i bogate nagrada kada se vrati na mesto gradonačelnika, ostali su na sred’ autoputa kao konjska balega, a napadali su i jurišali na sve što im se učinilo da liči na SNS.

Pisali su, kritikovali, uveličavali važnost Ničićevih protesta, od jedva 300 poštenih i onih koji su iskreno verovali Ničiću, „pravili“ 3000 jurišnika, lagali, klevetali nedužne ljude pa čak izmišljali.

Međutim ni tu nije bilo logike na trenutke, pa i to čini nam se dokazuje da smo o svemu sasvim dobro obavešteni.

Recimo i to da u vreme kada se vlast u Zaječaru bez pardona kritikuje na najbrutalniji način, predstavnici nekih opozicionih portala dolaze javno kod gradonačelnika Ognjenovića, u želji da urade intervju, koji se ne pojavljuje nigde ali ni kritike na njegov rad i odgovornost, iako je razloga bilo i još uvek je na pretek.

O izveštavanju zaječarskih medija i njihovom učešču u brojnim političkim i drugim aferama, kao i uticaju na politčki sunovrat grada Zaječara pisaćemo u sledećem nastavku.

REDAKCIJA TANJUG INFO

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here