Održan žreb za ekipe RTS-a

0
734

Raspored utakmica za ekipe RTS-a u malom fudbalu i basketu tri na tri poznat je posle javnog žreba za 18. Memorijalni turnir RTS-a „Igrajmo za šesnaest“ koji se održava u znak sećanja na kolege poginule tokom NATO bombardovanja zgrade RTS-a 23. aprila 1999. godine.

U Galeriji RTS-a je održan javni žreb za sve ekipe učesnike iz Radio-televizije Srbije u malom fudbalu i basketu tri na tri. Za ovogodišnji Memorijalni turnir u malom fudbalu prijavljeno je čak 17 ekipa, jedna više nego prošle godine, dok će se u basketu predstaviti 12 ekipa, dve više nego 2016.

Sa žreba za košarkaški turnir

Predstavnike svih ekipa pozdravio je u ime Organizacionog odbora turnira i u ime porodica poginulih radnika RTS-a Milorad Medić.

„Hvala svima koji su se rado odazvali ovom našem turniru a zapravo sećanju na poginule kolege“, rekao je pored ostalog Milorad Medić.

„Prošle godine smo odigrali 157 utakmica u Beogradu, turnir se igra i širom Srbije, a ukupno 70 ekipa odnosno više od 2000 ljudi učestvuje u Memorijalu. To je za ponos RTS-a i svih nas“, istakao je Medić i naglasio da se poštuju pravila fer-plej igre jer ovaj turnir pre svega ima memorijalni i humanitarni aspekt.

Prva takmičenja u malom fudbalu kreću već u nedelju 12. februara u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku, dok će ekipe u basketu početi takmičenja prvog vikenda u martu. Titulu u basketu brani ekipa „Rekreativci“.

„Veoma smo zadovoljni zbog interesovanja za basket među zaposlenima, jedva čekamo da turnir počne“, naglasio je Milorad Medić, kordinator ovog dela takmičenja.

Ove godine finale Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16″ održaće se već u nedelju 9. aprila. Direktni superfinalista u malom fudbalu je pobednik turnira RTS-a. Prošle godine bila je to ekipa Veterani RTS koju su nadigrali fudbaleri iz Požarevca u supefinalu.

Ovde možete preuzeti raspored takmičenja u malom fudbalu za ekipe RTS
Ovde možete preuzeti sistem takmičenja ovogodišnjeg Memorijala „Igrajmo za 16″
Ovde možete preuzeti raspored takmičenja za ekipe u basketu 3 na 3

Izvor i foto

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here