Ogromna pljačka u RTB Bor

0
872

Bor, S.M. – Kako Solarais media Bor nezvanično saznaje, juče, u kasnijim popodnevnim satima, obezbeđenje RTB-a i policija sprečili su dalju ogormnu pljačku zaustavljanjem kamiona sa katodnim bakrom. Sumnja se da je ovaj specijalni kamion sa posebnim rezervoarom za vodu na prikolici „operisao“ oko goodinu dana, i to tri puta nedeljno, isključivo u drugoj smeni i vikendom. Dovoženo je patinirano gvođže nalik na bakar u topioničke pogone a, nakon merenja sa 2 tone i 20 litara vode u rezervoaru, tovaren je i iznošen bakar.  Gvožđe je, prema prvim infomacijama, odmah odlazilo u konevertor na pretapanje.  Cela „operacija“  uzrokovanja i prijema dovezene robe u topionicu, naglašava naš izvor, organizovana je isključico posredstvom jendog te istog službenika (reč je o ženi), što je posebno simptomatično.

Sumnja se da je sporna firma iz Požarevca i da je preko tog gazde (poznati su i ime i naziv firme) Isplaćivani i honorari jednom našem popularnom narodnom pevaču koji je u poslednje vreme često u Boru i okolini. To će se u istrazi naknadno utvrditi, jer ne mora da znači da je bilo nezakonitosti.

Da se iz pogona topionice iznosi čist bakar, a unosi voda i gvođže nalik na bakar umesto otpadnog crvenog metala, kako smo nezvanično obavešteni, znali su mnogi u RTB-a, ali niko, verovatno iz straha da će dobiti otkaz ili doživeti neko od maltretiranja, nije želeo o tome da govori.

Novi zanimljivi detalji oko celog ovog pljačkaškog poduhvata tek slede. Prema nekim prostim računicama, moguća šteta se procenjuje na oko 20 miliona evra.

Izvor: Solaris MEDIA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here