OTAC SERAFIM PISAO VUČIĆU: “Zašto Vaša policija ne procesuira pedofile i ubice iz SPC?”

0
780

Otac Serafim (Bojan Jovanović) uputio je premijeru Aleksandru Vučiću pismo u kojem ga poziva da angažuje “svoju policiju” i zvanično istraži kriminal u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a naročito dokaze o pedofiji i ubistvima.

Otac Serafim u pismu koje je poslao na adresu Vlade Srbije navodi da je iz medija saznao da je “konačno počelo rešavanje raznih kriminalnih dela koja su svakako opetrećivali i njega i celo društvo uopšte.”

– Moj stav i stav preko 150 aktivnih sveštenika i monaha SPC koji su mi dali podršku nije da napravimo haos u javnosti, što bi sa materijalom koji imamo svakako mogli, nego da se osude pojedinci iz SPC koji svojim neljudskim odnosom blate ugled takve jedne ustanove. Drama čiji ishod nije određen primerenom kaznom još uvek traje. Nekritičnim ulepšavanjem stvarnosti vrh SPC pokušava da prikrije najveću sramotu u svojoj vekovnoj istoriji, a to doprinosi stvaranju još jedne zastrašujuće epizode stvarnosti u kojoj živimo – navodi otac Serafim u pismu premijeru Vučiću.

Pošto su se “dosadašnji službenici istražnih organa plašili razapinjanja na krst”, otac Serafim zamolio je Vučića da ga uputi na “istražne organe koji su pod jurisdikcijom njegove vlade”.

– Prošle godine sam napravio bezpotrebne troškove u dogovoru sa policijskim organima radi pripreme materijala i svedoka u najvećoj tajnosti, kako oni kažu, da neko moćan ne bi sve stopirao. Dela o kojima Vam govorim ne treba dokazivati jer su već dokazana. Samo nadležni organi treba da urade svoj posao – dodaje se u pismu.

Otac Serafim zatim otkriva da je Vučića preko njegovog “poverljivog čoveka” već upoznao sa kriminalom u SPC, dodajući da tim povodom ništa nije urađeno.

– Sa delom dokumenata sam Vas upoznao neposredno no što ste postali potpredsednik Vlade kad sam Vašem poverljivom čoveku deo materijala doneo ispred zgrade starog Merkatora na fleš memoriji, kako je bio dogovor. Očigledno neko prikriva sve to što je kažnjivo što pokazuje spregu delova države i SPC, iako je po Ustavu crkva odvojena od države – stoji u pismu.

Dodaje se da će “na poziv njegovih organa” kog kojih “nema jesi ili nisi muzičar i da li si odneo tetki lek ili ne sećam se” odmah dostaviti sav materijal o “zločinačkom ophođenju prema podređenima, ubistva deteta u manastiru i da pokažem mesto gde smo u tajnosti sahranili delove njegovog raznešenog tela, daću dokaz o potkupljenom crkvenom velikodostojniku koji je samo u jednoj tranši primio 200.000 evra, što će potvrditi svedoci, na šta verovatno nije plaćen porez, da bi prikrio pedofiliju, daću film pornografski gde je glavna glumica episkop SPC, a glumac maloletno podvedeno lice koji sam dostavio policiji koja nije pod Vašom jurisdikcijom, papire da vidite kako je SPC legalizovala pedofiliju, snimak o lažnom izboru patrijarha, konkretan dokaz da mi se sprema smaknuće, papir sa vremenom, datumom i ispovest o postavljanju prislušnih uređaja, o umešanosti u malverzacije sa državnim firmama gde su građani oštećeni i još mnogo toga.”

DVD NA KOM SE NALAZI SNIMAK VASILIJE KAČAVENDE KAKO SEKSUALNO OPŠTI SA MALOLETNIM DEČAKOM

Otac Serafim se zatim osvrnuo i na Vučićevu nedavnu izjavu u kojoj je rekao da se “ne plaši kontejnera”, aludirajući na protest vojnika i policajaca koji su navodno, kako je rekao, pretili da će ga baciti u kontejner.

– Ni ja se neplašim kontejnera ni njhovih krkana i batinaša, ali sada sam siguran da će Vaša policija zasigurno ovo rešiti – zaključuje se u pismu.

Serijal o pedofiliji i kriminalu u SPC ekskluzivno na portalu Teleprompter.rs

Otac Serafim (Bojan Jovanović) prvi je u javnosti progovorio o pedofiliji i kriminalu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Bio je žrtva vladike Vasilija Kačavende. Autor je knjige “Mafija u crkvi”.

Teleprompter će u saradnji sa ocem Serafimom u narednom periodu objaviti serijal tekstova i dokaza koji će u potpunosti baciti novo svetlo na pedofiliju i kriminal u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Izvor: Teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here