Ovih šest grešaka vam uništavaju vezu

0
660

Održati vezu nije lako, pogotovo kada se u obzir uzmu mnogi faktori koji mogu uticati na razvoj i održavanje veze.

Oko 40 posto prvih brakova propadne, a onda i sledeći ima velike šanse da ga “strefi” ista sudbina. Razlozi variraju od osobe do osobe ali ovo je šest najčešćih problema koje razaraju vezu…

1. Pitanje poverenja

Poverenje i intimnost su najvažniji u zajedničkom životu i ujedno ih je najteže postići i zadržati. Problemi poverenja idu po skali od financijskih izbora do emotivnih zavisnosti.

Često postoji prikriveni problem o kojem se nije nikad potpuno razgovaralo i koji se nije rešio, kao na primer partnerova zavisnost o kockanju ili nesposobnost da se odluči za drugi posao.

2. Nevera i ljubomora

Poverenje se može izgubiti na puno načina ali sumnju u neverstvo je najteže prevladati. Neverstvo razara skoro pola veza. I ako odlučite ostati zajedno, naučiti kako da ponovo krenete od nule, izgraditi ono što ste imali pre je naporno i emocionalno iscrpljujuće iskustvo.

3. Teškoće u komunikaciji

Puno parova se bori protiv loše komunikacije i često se optužuju da govore različitim jezicima. Nedostatak komunikacije može dovesti da blizak par počinje živeti u posve različitim sferama, više kao cimeri nego partneri.

4. Neravnoteža

Neuravnotežena veza je česta kod mladih parova i onih koji dobiju decu ili žive sa starijim roditeljima. Ona se javlja kada jedan ili oba partnera pogreše u tome te odlule da su im prioriteti sve drugo sem njih samih.

5. Problem kompatibilnosti

Suprotnosti se mogu privući ali je ekstremno teško održati vezu nekompatibilnih osoba. Osnovna kompatibilnost što su vrednosti i pogledi na svet veoma je bitna za vezu koja dugo traje. Ako ste radikalno različiti, poštovanje i kompromis u vezi su kritični.

6. Nasliničko ponašanje

Nasilje nikada ni u jednoj vezi se ne bi smelo tolerisati. Ali nasilje u vezama se ipak javlja. Izlivi besa, emotivne opstrukcije o moguće da neće same od sebe dovesti do prekida veze ali ovako dejstvovanje u kontinuitetu iscrpi iz čoveka svu pozitivnu energiju.

(Izvor: Lepota i zdravlje)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here