OVO SU ČLANOVI PRIVREMENOG ORGANA! Oni će upravljati gradom do izbora (FOTO)

0
709
Foto ilustracija: ZAOnline

Vlada republike Srbije raspustila je Skupštinu grada Zaječara i obrazovala privremeni organ koji će gradom upravljati do izbora. Rešenje je objavljeno u službenom glasniku RS.

Foto ilustracija: ZAOnline

Vlada Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem donela je odluku o raspuštanju, iako je po zakonu jasno definisano da nakon ostavke gradonačelnika postoji rok od 30 dana da se izabere novi a tek nakon toga postoji mogućnost uvođenja privremenog organa.

Zakonom je predviđeno da privremeni organ jedinice lokalne samouprave obavlja, do konstituisanja skupštine i izbora izvršnih organa, tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa jedinice lokalne samouprave.

Portal Zaječar Online nezvanično saznaje ko su ljudi koji će do izbora voditi grad…

Foto ilustracoija: ZAOnline

1. Predsednik privremenog organa – Velimir Ognjenović, gradonačelnik u ostavci (SNS)
2. Član privremenog organa – Stefan Zankov, dosadašnji predsednik Skupštine grada (SNS)
3. Član privremenog organa – Srđan Nedeljković, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika (SNS)
4. Član privremenog organa – Dr Mirko Nikolić, dosadašnji zamenik gradonačelnika (SPS)
5. Član privremenog organa – Saša Ivanović, sekretar gradskod odbora SPS (SPS)

Iako zakonom nije precizno definisano, praksa je da se u privremeni organ imenuju predstavnici najbrojnijih odborničkih grupa u skladu sa brojem odbornike, što u ovom slučaju takođe nije ispoštovano!

Odbornička grupa „Zajedno za Zaječar“ – Ivan Joković Labud, iako je bila druga odbornička grupa po snazi u lokalnom parlamentu, sa 9 odbornika, niti je konsultovana niti im je zatražen predlog za člana privremenog organa.

Očigledna je namera vladajuće garniture (SNS – SPS) da u tom „vakumu“ dok traje privremeni organ i dok se bude odvijala predizborna kampanja, sve resurse grada stavi u funkciju svog izbornog štaba. Zaječar je to već doživeo 2013. godine, a kakvi su rezultati…. vidimo danas!

Izvor: Zaječar ONLINE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here