POČELA PREDAJA IZBORNOG MATERIJALA U ZAJEČARU – UOČENE PRVE NEPRAVILNOSTI!!! (VIDEO)

0
1169

Danas je u Zaječaru počela primopredaja izbornog materijala za predstojeće predsedničke izbore koji će u Srbiji biti održani u nedelju, 2.aprila. Međutim, pojedini članovi radnog tela Republičke izborne komisije u Zaječaru smatraju da procedura koju predviđa Uputstvo za sprovoođenje predsedničkih izbora nije ispoštovana.

Uputstvo za sprovođenje izbora za predsednika republike kroz član 71. stav 3. predviđa da izborni materijal koji obezbeđuje Republička izborna komisija, koordinator Republičke izborne komisije mora predati radnom telu u sedištu upravnog okruga.

Međutim iako je koordinator Radnog tela RIK-a u Zaječaru bio u obavezi da izborni materijal preda isključivo članovima Radnog tela i to najkasnije do 29.marta 2017. godine u 24 časa,  tu primopredaju on nije učinio.

„Načelnik Uprave za opšte poslove koji jeste i koordinator radnog tela nije obavestio sve članove Radnog tela o tome da je otpočeo sa primopredajom izbornog materijala za predstojeće predsedničke izbore, što je svakako morao da učini“, izjavio je Predrag Stanković, član Radnog tela RIK-a u Zaječaru.

Prema rečima Predraga Stankovića, člana Radnog tela na predlog poslaničke grupe Demokratske stranke ovim postupkom grubo je prekršen član 6 stav 2 uputstva za sprovođenje izbora za predsednika republike.

„podsećam da Radno telo ne spšrovodi izbore, ali da radi one poslove koji su mu naloženi Uputstvom o sprovođenju izbora za predsednika republike. Kao jedan od tih poslova jeste i primopredaja izbornog materijala, međutim primopredaju izbornog materijala vrše članovi radnog tela. Znači izborni materijal dobijaju od koordinatora radnog tela, a potom članovi Radnog tela dalju proimopredaju vrše predsednicima biračkih odbora.Mene kao člana Radnog tela niko nije obavestio o primopredaji i zato mislim da je ovim u velikoj meri prekršeno Uputstvo za sprovođenje izbora za predsednika republike“, zaključio je Stanković.

Da li je ovo jedan od nagoveštaja da će se tvrdnje pojedinih političara o neregularnosti na predstojećim izborima zaista obistiniti ostaje da vidimo…

ali ako se „po jutru dan poznaje“ očigledno svi koji učestvuju u izbornom procesu moraju držati širom otvorene oči kako bi izbori u nedelju 2. aprila bili sprovedeni regularno i u skladu sa Zakonom.

Izvor: Zaječar ONLINE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here