POPULARNI ARHIVATORI O „DRŽAVNOM POSLU“

0
2647

HUMORISTIČKA serija „Državni posao“ (RTV 1, 18.50) već pet sezona zasmejava naciju pričama iz Arhivskog odeljenja državnog preduzeća u kojem kolo vode glavni arhivator Đorđe Čvarkov, Vojvođanin sa Pejićevih salaša, Dragan Torbica, Bosanac iz Krajine i Boškić, urbani mladić iz Novog Sada. Kritika savremenog društva privolela je gledaoce da iznova prate priče iz kancelarije čuvenih TV radnika. Glumci Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković svesni su da rade najbolji posao na svetu – zbijaju šale i još su plaćeni za to! Neozbiljna priroda njihovih junaka „preselila“ im se i u privatne živote, pa je tanka nit između umetnosti i stvarnosti sve nevidljivija.

– Neozbiljni smo i privatno – kaže nam Ćirjaković. – Humor je kao psihoterapija, koju smo sva trojica pohađala, pa možemo slobodno da kažemo da je u šali spas – brzo dodaje Škorić. Ipak, Banjac se svim snagama trudi da „izađe“ iz uloge.

– Sve je toliko uzelo maha da više ne znam šta sam rekao ja, a šta moj lik – tvrdi Banjac. – U meni se neprestano vodi borba, pa se često družim sa bensedinom.

Na našu konstataciju da mu je Čvarkov karakterno sličan, Banjac se glasno nasmejao.

Dimitrije Banjac
– Pa, ne znam. Šta ti Čvarkov misliš? – upita on „drugu polovinu“. Potom nam jeslikovito opisao koliko uživa u poslu.

– Juče su mi se ruke tresle. Mislim da sam u predinfarktnom stanju. Imao sam i upalu srednjeg uva – poverava nam se Banjac. – Tokom prošle sezone uz predstave obišli smo celu Srbiju i usput snimali epizode. Ipak, i pored sveg tog umora, ne postoji bolji posao!

Mada su već dugo na ekranu, tvrde da im ideje ne manjkaju.

– Jedni smo od najboljih radnika državne uprave – priča Ćirjaković i dodaje da su međusobni odnosi trojice glumaca „silom prilika odlični“.

– Postali smo toliko bliski da to više nije normalno – poručuje Banjac. Škorić na to šaljivo dodaje:

– Neko bi od toga napravio paradu!

Smeh je ispunio prostoriju, a onda je usledilo odavanje tajne!

– Ćirjaković i ja malu nuždu vršimo zajedno, sigurno 20 odsto od prosečnog odlaska u toalet – priznaje Banjac.

Posle informacije koja nas je razbudila kao kofa hladne vode, pribrali smo se i nastavili da ćaskamo o snimanju serije. Zanimalo nas je da li ih ometa kikotanje publike u studiju.

– Ni slučajno! – prvi se javlja Ćirjaković. – Odlično se provodimo, a reakcija ljudi nam daje „vetar u leđa“, jer odmah vidimo šta im je smešno.

Gledaoci ih ne živciraju, a nerviraju li međusobno jedan drugog?

– Svađe se dešavaju kad provedemo previše vremena zajedno. Tad dođe do zasićenja – kaže Škorić.

OVACIJE U BEČU

LjUBITELjI serije imaju priliku i uživo da se druže sa junacima na pozorišnim predstavama. Nedavno su pokupili aplauze i u Beču, pa nas je zanimalo razlikuju li se tamošnji gledaoci od domaćih.

– Toliko je mladih otišlo iz Srbije, pa i kad nastupamo u inostranstvu većinski deo publike čine naši verni fanovi – otkriva Banjac.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOOT
IZVOR: NOVOSTI ONLINE/M.BOBINAC

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here