Posle porođaja satima ležala u hodniku

0
1407

Mlada majka objavila je na Tviteru da sedam sati nakon porođaja nije smeštena u bolničku sobu GAK „Narodni front“.

Ona je na društvenoj mreži postavila i fotografiju hodnika gde je ležala.

„GAK ‘Narodni front’. Porodila se pre sedam sati. Ležim na hodniku, nemaju mesta. Nema ni ručka. Srbija brale!“, napisala je porodilja u opisu fotografije.

Kako pišu „Večernje novosti“ u današnjem štampanom izdanju, iz bolnice kažu da je protokol ispoštovan, ali da je konkretan slučaj nastao zbog prebukiranosti porodilišta.

Povodom ovih optužbi, iz GAK „Narodni front“ navode i da situacije kada majke treba da čekaju duže od protokolarna dva i po, do tri sata, posle porođaja, nisu česte. Ipak, već neko vreme kapaciteti su prevaziđeni.

Nijednu porodilju koja kod nas dođe ne vraćamo, kažu iz „Narodnog fronta“ i dodaju da se „one zbog krvarenja ili nekih drugih reakcija posle porođaja, ne prebacuju u sobu, već se pokrivene i utopljene smeštaju blizu sale“.

Iz bolnice ističu da se zbog prebukiranosti dešava da žena sačeka da se uprazni prvo slobodno mesto. Ipak, prema rečima nadležnih, to se najčešće dogodi za nekoliko sati.

U „Narodnom frontu“ leže i žene iz drugih gradova u Srbiji s problematičnom trudnoćom, pišu „Novosti“. Tokom prošle godine majke su u toj bolnici na svet donele 7.200 beba, a kapacitet bolnice je 5.500 porođaja.

Izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here