Potpuno nejasno privodjenje Trbovića i Dumanovića

0
818

Predsednik sindikata “Sloga” Željko Veselinović smatra da je potpuno nejasno privođenje Mladen Trbovića i Milana Dumanovića zbog navoda da su u javnosti izneli informacije o špijunskoj misiji MUP-a Srbije u Bosni i Hercegovini. 

Veselinović je gostujući na “Al Džaziri” rekao je da informacije koje su Trbović i Dumanović izneli u javnosti nisu državna tajna, navodeći da krivično delo koje im se stavlja na teret nisu počinili.

– Svaki dokument koji se odnosi na državnu tajnu mora imati tu oznaku državne tajne ili službene tajne. Naše kolege niti su takav dokument videle niti su potpisali ili imali uvid u tako nešto. Samim tim, ne postoji nikakvo krivično delo odavanje službene tajne – rekao je Veselinović.

Dodaje da mu je nejasno zašto tu Trbović i Dumanović privedeni 31. decembra, tri meseca od trenutka kada su prvi put odlučili da progovore u medijima.

– Produžen im je privor do 30 dana pod obrazloženjem da ne bi uticali na svedoke. Kako bi uticali na svedoke kada se slučaj desio 2015. godine – dodao je on i podvukao da krivično delo koje se Trboviću i Dumanoviću stavlja na teret “ne postoji”.

“Mislim da kolege, ne samo Dumanović i Trbović, nisu potpisali nikakav papir. Mislim da je tužilaštvo moralo da pod politički pritiskom nađe neki vid krivičnog dela na osnovu čega bi oni morali biti privredeni. Mi se kao sindikat tome apsolutno protivimo.”

Izvor: Telepromter

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here