RADIKALI SE OKREĆU PROTIV ŠEŠELJA: Dil između Vučića i Šešelja vredan tri miliona evra

0
628

U redovima radikala spominje se cifra of tri miliona evra koju je Aleksandar Vučić isplatio Vojislavu Šešelju kako ga ne bi kritikovao u javnosti, kaže izvor Telepromptera iz SRS.

Radikali okreću leđa Šešelju zbog dila sa Vučićem

Članovi Srpske radikalne stranke polako se okreću protiv Vojislava Šešelja zbog hvalisanja Aleksandra Vučića na TV “Pink”.

– Posle gostovanja Šešelja na “Pinku” i javnog hvaljenja Vučića spremaju se veliki potresi u stranci. Nezadovoljstvo je kulminiralo zbog otvorenog dila sa Vučićem i mnogi odbori se spremaju na pobunu. Posebno u Vojvodini, kaže izvor Telepromptera iz redova radikala.

Kockarske dugove otplaćivala stranka

Kako kaže naš sagovornik, situacije nije ništa bolja i u beogradskim odborima. U Beogradu probleme prave Šešeljevi sinovi.

– Članove posebno iritira Nikola Šešelja koji je poznat kao kockar i čije kockarske dugove je otplaćivala stranka dok je Šešelj ležao u Hagu, kaže naš izvor.

Podsetimo da su mediji krajem 2010. godine pisali da je najstariji Šešeljev sin uhaćen kako se kocka u nočnom klubu “Bela vita” u Sremskoj Mitrovici. Nikola je u toku ilegalne partije pokera stavio ulog od 5.000 evra.

Policajci su navodno pretukli Nikolu Šešelja jer ih je prvi napao.

Dil vredan tri miliona evra

Da postoji dil između Vučića i Šešelja više nije tajna. U radikalskim redovima spominje se cifra od tri miliona evra koju je Vučić isplatio Šešelju kako bi izbegavao da spominje njegovo ime u negativnom kontekstu. Iz tog razloga Šešelju su omogućena gostovanja na TV “Pink”.

– Svuda se priča o tri miliona evra koje je Šešelj primio od Vučića kako ga ne bi napadao i o dilu da se sruši Tomislav Nikolić. To se može očekivati uskoro, pošto će to biti jedan od razloga za raspisivanje opštih izbora, kaže naš sagovornik.

Podsetimo da je Šešelj pre nekoliko meseci izjavio da će u jednom trenutku u javnost izneti aferu o Tomislavu Nikoliću zbog koje će on biti primoran da podnese ostavku na mesto predsednika Republike.

Šešelj je više puta priznao da vodi hajku protiv Tomislava Nikolića jer ga je izdao. Izdao ga je Aleksandar Vučić, ali mu to Šešelj iz nekog razloga ne zamera. Možda ga je izdao 2008. godine kada se odvojio od radikala, ali je situacija danas drugačija pošto ponovo sarađuju.

Radikali neće da plaćaju članarinu

Sagovornik Telepromptera dodaje da radikali masovno odbijaju da plaćaju članarinu i da se zbog loše naplate članarina stranka nalazi u finansijskoj dubiozi.

– Ubrzano se vrši i naplata članarina za 2016. godinu i mnogo članova odbija da plati. Svi govore kako im je dosta da daju plate Vjerici Radeti i ostalim neradnicima koji samo čekaju da uđu u Skupštinu, dok ostali ginu na terenu, navodi izvor Telepromptera iz SRS.

Loša naplata članarina centralna je tema na sastancima stranačkih organa. U zapisniku sa sednice Izvršnog odbora, koja je održana pre nekoliko meseci, a do kojeg je došao Teleprompter.rs, vidi se da Vjerica Radeta najviše apeluje na predsednike lokalnih odbora da poboljšaju naplatu članarina

Koalicija SRS i SNS

Imajući u vidu dobru saradnju Šešelja sa Vučićem, postavlja se pitanje da li posle lokalnih i pokrajinskih izbora možemo da očekujemo lokalne koalicije između SRS i SNS. Dragan J. Vučićević pitao je Šešelja prošlog vikenda u emisiji “Teška reč” da li će ulaziti u koaliciju sa SNS.

Šešelj tu mogućnost nije odbacio, već je napomenuo da će biti spreman da sarađuje sa naprednajcima ukoliko se odreknu politike Evropske unije.

Međutim, prema rečima sagovornika Telepromptera, politika Evropske unije neće predstavljati prepreku oko formiranja lokalnih koalicija između radikala i naprednjak.

– Šešelj u poseti odborima otvoreno govori kako mogu da uđu u koliciju sa SNS osim u Kragujevcu gde on ne želi zbog Radomira Nikolića, a ako ga Vučić skloni, onda će radikali moći da budu u koaliciji sa naprednjacima i u Kragujevcu, zaključuje naš sagovornik iz redova radikala.

Ni Vučić ne napada Šešelja, oslovljava ga sa “gospodin Šešelj”

Dil između starih drugara iz devedesetih postaje sve očigledniji kada uzmemo u obzir da ni Aleksandar Vučić ne napada Vojislava Šešelj. Podsetimo da je Vučić pre koji mesec na TV “Pink” odgovarao na Šešeljevih 20 nameštenih pitanja.

On se Šešelju sve vreme obraćao sa “gospodin Šešelj”, a u jednom trenutku je i poslao pozdrav Šešeljevim sinovima.

izvor:tanjuginfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here