Radnici blokirali izvršitelje

0
352

Radnici Severtransa Sombor, blokirali su autobusima ulaz u preduzeće kako bi sprečili sudske izvršitelje da im odvezu najbolji autobus.

Radnici Severtransa ne spore dug koji njihova firma ima prema JP Graditelj iz Srbobrana, ali tvrde da postoje i njihova potraživanja i da je razlika daleko manja od vrednosti autobusa koji su sudski izvršitelji na osnovu odluke suda hteli da uzmu.

Autobusima su blokirali ulaz u preduzeće i sprečili izvršitelje eda obave posao zbog kojeg su došli. Prema rečima zaposlenih razlika u potraživanjima je svega 570 hiljada dinara, a izvrštelji su došli po najbolji autobus u voznom parku vredan četiri miliona dinara.

„To je osnovno sredstvo za rad. Svi radnici redovno primaju platu, snabdeveni smo gorivom, rezervnim delovima. Pokazalil smo svima da možemo da radimo i živimo od naših novaca. Država nam i dalje ne dozvoljava da raspolažemo svojim novcima. Zar treba da dozvolimo da svakog dana nam odlazi po jedan autobus“, kaže Miroslav Filipović, radnik.

Većina dugovanja Severtransa od sedam miliona evra je iz vremena neuspele provatizacije Mileta Jerkovića. Godine 2015. dogovoreno je sa poveriocima da oproste 40 odsto duga.

Po završetku restrukturiranja firma stabilno posluje, ali unapred pripremljeni program reorganizacije još nije dobio zeleno svetlo, pa su poverioci počeli da dolaze po svoje.

Izvor: RTV

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here