Radulović tužio Vučića

0
658

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog „vređanja, iznošenja neistina, omalovažavanja i bahatog ponašanja“.

„Na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede osnovnih ljudskih prava Saše Radulovića i to prava na zabranu ponižavajućeg postupanja i zbog povrede časti i ugleda, Aleksandar Vučić treba da plati dva miliona dinara i da svoje javno izvinjenje objavi u štampanom izdanju dnevnog lista Politika bez ikakvog komentara i bez odlaganja“, navedeno je u saopštenju DJB.

Dodaje se da su sudu predati brojni dokazi uvredljivog i nevaspitanog ponašanja predsednika Vlade na sednici Skupštine Srbije od 10. avgusta, prilikom izbora Vlade.

„Umesto da odgovara na izlaganje i pitanja koja je postavio Saša Radulović u vezi sa planiranom politikom vlade, mandatar je svoje celokupno izlaganje posvetio iznošenju neistina i vređanju Saše Radulovića. Uvrede i skretanje sa teme su uvek očigledan znak slabosti i nedostatka argumenata“, naveo je DjB.

Kako je ocenjeno, predsednik Vlade ima posebnu odgovornost za svoje ponašanje.

„On se u najmanju ruku mora ponašati pristojno prema svim građanima dok sa druge strane mora trpeti kritike, podneti teret vrednosnih sudova građana i svojim ponašanjem dati primer ostalim građanima. Ukoliko predsednik Vlade promoviše vređanje, bahato ponašanje, podsmeh, omalovažavanje i uopšte način komunikacije koji nije u skladu sa demokratskim vrednostima, njegova odgovornost je mnogo veća“, navedeno je u saopštenju.

Sudu se predlaže da tužbu Aleksandru Vučiću uruči na radnom mestu, na adresu Nemanjina 11, jer tuženi tamo po sopstvenom priznanju provodi većinu svog vremena, od 5 ujutru do kasnih večernjih sati.

„U predlogu smo se rukovodili činjenicom da prethodnu prijavu protiv Vučića, podnetu zbog neistina iznetih povodom Er Srbije, već dve godine sud ne uspeva li ne sme da uruči na adresu stanovanja. Ujedno, apelujemo na sud da radi svoj posao bez straha od premijera i da odbrani svoju nezavisnost“, saopštio je DJB.

Izvor: Alo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here