Ručne bombe i zolje novo predizborno oružje Vučića i Stefanovića

0
622

Srpska javnost bombardovana je svakoga dana različitima aferama da postaje gotovo nemoguće razlikovati činjenice i nameštaljke. Međutim, jednu činjenicu niko ne može da ospori, a to je da postoji očigledan predizborni bombaški šablon.

20.6.2016 Miloš M. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je pretio da će zoljom ubiti ministra policije Nebojšu Stefanovića. U dokumentu o incidentu navodi se da je on nešto posle ponoći došao do same kapije ministrove kuće u Beogradu u kojoj Stefanović živi s porodicom. Beograđanin je zapretio da je spremio oružje i da ministar može da bira da li će da strada “od pištolja ili zolje“.

15.10.2016 Miroslav S. pretio je ispred Vlade Srbije da će se razneti ručnim bombama. Prema zvaničnim informacijama, Miroslav S. je insistirao da dođe policijski inspektor koji radi na njegovom slučaju kako bi s njim razgovarao. Pripadnici MUP-a zabranjivali su novinarima da snimaju incident.

29.10.2016 Ispred porodične kuće Aleksandra Vučića u Jajincima pronađen je arsenal oružja. Pronađeni su raketni bacač – zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

1.11.2016 U jednoj garaži na Novom Beogradu pronađen je ukradeni automobil, hekler i municija. MUP je saopštio da je pronađeno i dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kao i pištolj.

16.11.2016 Na području Apatina i Sombora razotkrivena je i uhapšena grupa 10 lica koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje. Pronađeno je devet kilograma plastičnog eksploziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluautomatske. Među oružjem je i jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, malokalibarska puška i jedna protivtenkovska mina.

25.11.2016 Tokom pretresa jedne kuće u Kraljevu i drugih prostorija pronađeno je 40 kilograma eksploziva, kao i jedna ručna bomba i više komada municije.

BOMBE I ZOLJE NOVO PREDIZBORNO ORUŽJE

Pred vanredne parlamentarne izbore 2014. godine, premijer Aleksandar Vučić organizovao je hapšenje Miroslava Miškovića. Vučić je zbog tog hapšenja na izborima osvojio apsolutnu većinu. U javnosti je stvorena slika da je Vučić krenuo u obračun sa kriminalom i korupcijom.

Tada su pred izbore organizovane i dve policijske akcije hapšenja narko dilera – “Grom 1” i “Grom 2”.

Krajem 2015. godine, a nekoliko meseci pre raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, organizovane su dve velike policijske akcije – “Rezač 1” i “Rezač 2”. Uhapšeno je više bivši državnih funkcinera, predsednika opština, direktora i ministara. Svi su pušteni na slobodu. Niko nije procesuiran.

Budući da je i ova godina izborna godina, pored izmišljenih atentata na Vučića i Stefanovića, organizovane su policijske akcije hapšenja sitnih kriminalac i narko dilera “Cunami”, “Skener 1” i “Skener 2”.

ŠABLON

Vanredni parlamentarni izbori 2014 – hapšenje Miroslava Miškovića i sitnih narko dilera

Vanredni parlamentarni izbori 2016 – hapšenje državnih funkcionera bivšeg režima

Redovni predsednički izbori 2017 – izmišljeni atentati, bombe, zolje, oružje i dinamit

Izvor: Telepromter

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here