Saša Mirković: Moja reč za 15. novembar

0
332

Stvarno ne bih da Vas plašim, još manje da se bavim pretpostavkama, a verujte mi da ne bih ni da pričam o bivšem premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ali večeras ću malo o bezbednosti, a kad je to tema, kako da prođe bez Aleksandra, najsposobnijeg srpskog sina, univerzalnog političara, nepobedivog ratnka i vanvremenskog junaka koji sve zna i sve može.

Na stranu sad sve ostale NEsposobnosti našeg bivšeg premijera, sad govorimo o bezbednosti. Nešto sam već danas o tome govorio i pisao i to možete videti/ pročitati ovde: http://kurir.tv/sasa-mirkovic-u-srbiji-vlada-bezakonje/ ali nisam rekao sve. Bar mi se tako čini.

Naš premjer (BIVŠI NARAVNO – to već svi znaju) od samog početka svoje državničke karijere, je sve radio sam, pod izgovorom da nema poverenja u druge, da nema prave ljude, da je tako bolje i da će tako sve biti brže. Takođe je govorio, objašnjavao i lupetao da će to on sve lakše ako ne mora mnogo da sastanči i okuplja ljude, a da je on spreman da radi 26 sati ako treba, … sada se postavlja pitanje koliko je to bio pravi razlog, t.j. zašto je to tako bilo.

Naravno, pod svim tim izgovorima je donosio odluke, sastančio sa nekim drugim ljudima, niko nije mogao da ima primedbu a sve je lagano krliznulo u zonu sumraka. Sve što je bilo bolje onako, ispalo je gore ovako i onako a i SVAKAKO.

Slično ili skoro isto je i u resoru bezbednosti, gde je on o svemu odlučivao, odakle se eto nedavno povukao (bez konferencija za novinare, naravno, i svađe sa novinarima) i ostavio NIKOGA da se brine o bezbednosti građana. Kažem NIKOGA, jer ne znam ko je sa njim kumovao ovako lošoj bezbedonosnoj situaciji u kojoj ništa nije rešeno. Nijedna istraga nije dovršena do kraja a o broju predmeta i nerešenih slučajeva koji nisu ni počeli da se rešavaju, da ne govorim. Ima ih dovoljno za 4-5 velikih zemalja, a kamoli za malu i nestabilnu Srbiju, u kojoj radi ko šta hoće, zahvaljći njemu i njegovim nesposobnjakovićima na vlasti

Ako se uzdate u bezbednost koju vam on nudi, sve pričajći kako su njegovi kompromisi uvek bolji od sukoba i obračuna, koji mogu ići na svim nivoima, od lokala pa sve do međudržavnih odnosa, loše razmišljate.

Ništa on nije uradio, i sve bi bilo mnogo bezbolnije da uporedo sa tim NIŠTA, nije non stop govorio kako postoje saznanja, indicije, i kako on i njegove službe zatvaraju krug i rešavaju slučajeve … evo samo što nisu.

Šta su rešili, u čemu je njegov i doprinos ove vlasti po pitanju bezbednosti građana, kako u Srbiji a tako i u Svetu. NE VIDIM, ne razumem, ne shvatam, pomozite mi.

Znam da je lako kritikovati, bio sam u situaciji kada je teško nešto realizovati bez podrške, ali tada se povlačiš, kao što sam i sam uradio, ideš, ponudiš drugima, ali ON – NE. Svi nek propadnemo i sve nek nestane, samo da on bude glavni.

Eto, ja mislim da ste razumeli moj gnev, jer je u nekoliko navrata i moj život, kao i životi mojih ukućana i porodice bio u opasnosti a iskreno rečeno bez kukanja i preuveličavanja, ni sad se ne osećam bezbednim, jer ili ćeš misliti kao on, ili će ti zagorčati život do daske.

E pa ne može tako cenjeni bivši premijeru. Idi, čuvaj nekog drugog i laži nekog ko te ne poznaje. Narod Srbije je shvatio da si vrhunski manipulator i da nas po svim aspektima, ukljčujući i bezbednost, vodiš u propast.

Saša Mirković

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here