Saša Mirković: Za mene je Republika Srpska deo Srbije

0
566

”Slobodarski srpski narod uvek se u svojoj istoriji borio za slobodu, pravdu i jednakost. Srbi nikada nisu posustali niti odustali od te borbe, ma kakva sila pred njima stajala. Vetrometina XX veka odnela je milione srpskih života, da bi današnjicu Srbi dočekali kao većinski narod u dve odvojene države. Srbi zaslužuju da žive u jednoj državi i zato je za mene lično, Republika Srpska deo Srbije. Boriću se da to i formalno-pravno postane”, rekao je Saša Mirković u obraćanju novinarima.

Mirković je naveo da Republika Srpska ne može opstati bez Srbije, te da srpski narod preko Drine ”veruje u Srbiju i gleda u Srbiju”, od nje očekujući spas.

”Jasno je da je dejtonska BIH propala stvar i da se veštački održava, prvenstveno na štetu prekodrinskih Srba, ali i Hrvata i Bošnjaka koji u ovoj veštačkoj tvorevini žive. Velike sile su rasturile Jugoslaviju, a onda u BIH insistirale da se napravi Jugoslavija u malom. To je suluda ideja, koja nije zaživela, niti će zaživeti u duši srpskog naroda i sa ove i sa one strane Drine”, naglašava Mirković.

Izvor: BLIC

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here