Semafor u Voždovoj „krao“ struju pa je zato isključen!?

0
499

Svetlosna saobraćajna signalizacija u Voždovoj ulici, koja je tada, prema rečima čelnika lokalne samouprave, postavljena prevashodno zbog bezbednosti osnovaca i srednjoškolaca koji pohađaju obližnje škole, nakon nepunih osam meseci funkcionisanja, bez ikakve prethodne najave, prestala je da svetli.

Struju koju troši ovaj semafor trebalo bi da plati Grad Niš, ali pošto ovaj znak nije na evidenciji potrošača, on je zbog duga isključen.

U prvi mah, većina gradskih službi koje bi, prema propisima ali i zakonu logike trebalo da budu nadležne, za „misteriozno gašenje“ prebacivale su odgovornost navodeći da im razlog za „crno svetlo“ na semaforima nije poznat. Ipak, Građanin je došao do zvanične informacije i to od obe „suprotstavljene“ strane, od Direkcije za izgradnju Grada koja je zadužena za nadzor i koja je bila u obavezi da pribavi svu neophodnu dokumentaciju, ali i od nadležnih u niškoj Elektrodistribuciji, u kojoj tvrde da Grad nije i dalje nema potrebnu dokumentaciju za legalan priključak za napajanje elektičnom energijom.

Nakon postavljanja semafora na rasrsnici Voždove sa Prvomajskom ulicom, koje je aprila 2016. prof.dr Zoran Perišić, tadašnji gradonačelnik Niša svečano pustio u rad, nije prošlo ni punih godinu dana kako su radili i omogućavali Nišlijama da bezebedno pređu kolovoz u jednoj od najfrekventnijih gradskih ulica. Bez obzira na svakojake reakcije vozača, uglavnom negativne, zbog saobraćajne gužve koja se stvarala, jer su „stručnjaci“ za saobraćaj prevideli da kolovoznu traku, na semaforu kod niškog Osnovnog suda, za uslovno skretanje desno ka Učiteljskom domu, prenamene i za kretanje u pravcu glavnog gradskog trga, nepobitno je da je od tada, broj oborenih pešaka drastično smanjen – piše građanin.rs

Nema semafora – nema sabraćajne gužve

Međutim, u poslednjih mesec i po dana „kolona automobila i gužve“ više nema, jer nema ni svetla na semaforima, dok se pešački prelaz gotovo ni ne vidi.

Iako smo i sami, kao i većina Nišlija, mislili da gašenje signalizacije tokom zimskog raspusta ima veze sa rekonstrukcijom Dušanove ulice koja je zbog preusmerenja saobraćaja izazvala velike saobraćajne gužve tokom praznika, ipak se pokazalo da to apsolutno nije povezano. Dušanova je rekontruisana i pre roka, a drugo polugođe je davno počelo, međutim bezbedenost pešaka u zoni škole, i dalje je „ugrožena“.

Građanin je na svaki mogući, zvanični i nezvanični, način pokušavao da u poslednjih nedelju dana sazna uzrok zašto je signalizacija koja treba da svetli, „mrtva“, dok nisu dobili i zvanično pojašnjenje.

Foto: niskevesti.info

Više OVDE

Izvor: niskevesti.info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here