Spaskovski umesto Petrovića?

0
817
Živorad Petrović i Blagoje Spaskovski Foto: Lj. TRIFUNOVIĆ

Da li su politički potresi u borskom SNS dostigli tačku usijanja. O ostavci predsednika opštine niko ne govori do kraja izbora

KAKO nezvanično saznajemo, predsednik opštine Bor Živorad Petrović (SNS) će posle izbora za predsednika Srbije podneti ostavku!

Iako već dugo tinja sukob između Petrovića i Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB koji je i poverenik naprednjaka u gradu bakra, kulminacija su anonimna pisma u kojima gradonačelnik optužen za korpuciju.

– Ne mogu ni da potvrdim, ni da demantujem tu informaciju. Predizborne aktivnosti su u punom jeku, a javnost će o mojoj eventualnoj odluci biti blagovremeno obaveštena – kaže Petrović kojeg u prvom anonimnom pismu upućenom Spaskovskom terete da je 2011, dok je bio direktor JKP „Toplana“, grad dogrevao parom iz Topionice, te tada nije platio dug od 60 miliona dinara, pa je potraživanje, posle sudske presude, dostiglo 90 miliona.

– To je apsolutno netačno i za sve to imam dokaze. Pretpostavljam ko stoji iza tih pisama, ali će se time baviti pravosudni organi jer nameravam da tužim svakoga ko na bilo koji način pokuša da okalja moje ime – odgovara Petrović.

U drugom pismu – takođe anonimnom i poslatom na istu adresu, navodi se i da je tokom poslednjih pet godina ugalj za „Toplanu“ plaćan više nego što treba, zbog čega je godišnji gubitak tog preduzeća iznosio 180 miliona dinara, odnosno da je pričinjena ukupna šteta od gotovo milijardu dinara.

– Od 2012. nisam na čelu „Toplane“, pa ne znam za te eventualne koruptivne radnje. To je sve posao za istražne organa – podseća čelnik opštine i tvrdi da je po izboru, 2014, u kasi zatekao minus od 160 miliona dinara.

Danas je, kaže, borski budžet u plusu od gotovo pola milijarde dinara, što je plod njegovog mukotrpnog rada koji neki, eto, pokušavaju da omalovaže.

ĆUTANjE

U BORU se naveliko spekuliše o tome da će – ako Živorad Petrović zaista podnese ostavku – upravo Blagoje Spaskovski biti kandidat za mesto predsednika opštine, ali to nismo uspeli da proverimo jer aktuelni generalni direktor RTB nije odgovarao na telefonske pozive.

zvor: Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here