Sukob Rističevića i DJB

0
376

Sednicu Skupštine Srbije obeležio je verbalni sukob poslanika Srpske napredne stranke Marjana Rističevića i poslanika Pokreta „Dosta je bilo“ zbog čega je sednica na kratko prekinuta.

Predsednica Skupštine Maja Gojković izrekla je drugu opomenu poslanici pokreta DJB Tatjani Macuri koja je, kako je rekla, pljunula poslanika Rističevića, kao i opomenu Nenadu Božiću jer mu je psovao majku.

„Žao mi je što ne mogu da izreknem meru udaljenja. Izričem još jednu meru – opomenu Tatjani Macuri, koja je od kolege Arsića već dobila opomenu, jer je prekidala govornika. Niko nema pravo da ga pljuje i nema pravo da mu psuje majku“, kazala je ona.

Rističević je govorio o nasilju nad ženama i pokazivao fotografije sa proslave pravosudnih organa koju su, kako je rekao, organizovali predstavnici bivše vlasti, a na kojoj je hrana služena na nagim „ohlađenim ženama da se hrana ne bi kvarila“.

„Pokazivati fotografije na kojoj se jede hrana sa golih tela i stavljaju im novac u brushalter – ne vidim šta je veća ilustracija od nasilja nad ženama“, kazala je Maja Gojković.

U jednom trenutku poslanici SNS i DJB okružili su Rističevića. Rističević je nakon toga rekao da žali zbog incidenta koji nije izazvao, i da oprašta onima koji su mu psovali majku.

„Da li je dozvoljeno govoriti o istini? Ja praktikujem da ilustrujem slikama sa interneta dok govorim“, kazao je on i podsetio da je predstavnik bivše vladajuće stranke govorio o robinjama u Srbiji.

DJB: Poslanici SNS-a nas sprečili da napustimo salu

Dosta je bilo tvrdi da su poslanici Srpske napredne stranke na silu zaustavili njihove poslanike kada su krenuli da iz protesta napuste skupštinsku salu.

„Svi poslanici naprednjaka su ustali i preprečili se ispred poslanika u nameri da im ne dozvole da prođu. Nasilničko ponašanje vladajuće većine je prešlo sve granice pristojnosti i dovelo Skupštinu na ivicu fizičkog obračuna“, saopštio je DJB.

Navode da je Rističević zloupotrebio skupštinsku govornicu „da 10 minuta napada Sašu Radulovića, govori o bivšoj vlasti i pokazuje fotografije iz tabloidne štampe kojima je uvredio prava i dostojanstvo žena“.

Poslanici Dosta je bilo su zbog toga protestovali i pošto predsednica Skupštine Maja Gojković nije uvažila protest, želeli su da napuste salu, navodi se u saopštenju.

„Posebno je neprihvatljivo što je Maja Gojković brutalnim lažima nakon incidenta optužila poslanike Dosta je bilo da su pljunuli i opsovali druge poslanike. Ovo je brutalna i gnusna laž“, navodi DJB.

POGLEDAJ VIDEO

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here