Šutanovac o svom bogatstvu

0
633

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, odgovarajući uživo na pitanja građana preko Fejsbuka, rekao je da je pitanje o njegovom bogatsvu “pogrešno pitanje”.

Jedna korisnica Fejsbuka postavila je Šutanovcu pitanje kako je uspeo da stekne bogatstvo sa platom političara od 120.000 dinara, navodeći da i ona isto toliko zarađuje, ali sebi ne može da priušti sve što je Šutanovac sebi priuštio sa platom političara.

Šutanovac je prvo rekao da je to “pogrešno pitanje”, pa zasluge za bogatstvo svalio na svoju suprugu.

– Ja ne živim sam. Moja supruga je završila škole u inostranstvu, Americi, Francuskoj, zarađuje lepu platu i mi živimo shodno našim prihodima – rekao je Šutanovac.

Predsednik demokrata je još napomenuo da svoje prihode redovno prijavljuje Agenciji za borbu protiv korupcije, dodajući da on i njegova supruga redovno plaćaju porez državi.

– Ja imam istu platu i živim sa istom platom koju redovno prijaljujem Agenciji. Niko nije imao neke zamerke – dodao je Šutanovac.

Posebno je interesantno to što Šutanovac, prema zvaničnoj evidenciji, više ne prima platu iz budžeta. Početkom juna meseca prošle godine prestao je da prima poslaničku platu od 100.000 dinara od Narodne skupštine. U imovinskoj karti se ne navode drugi izvori prihodi.

Šutanovac je sada samo predsednik Demokratske stranke. Imajući u vidu to da je račun DS-a već nekoliko godina u konstantnoj blokadi, pretpostavlja se da platu ne prima ni u stranci.

Od koje plate trenutno živi Šutanovac nije jasno, niti je on ponudio konkretan odgovor na to pitanje.

Izvor: Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here