Uskoro nove sezone Sipsonova

0
712

Američka televizija Foks prikazaće 29. i 30. sezonu animirane serije „Simpsonovi“ koja je jedan od jedna od prvih uspešnih serija te televizijske kuće, i jedna od najuspešnijih i najcenjenijih u istoriji televizije

Američka televizija Foks prikazaće 29. i 30. sezonu animirane serije „Simpsonovi“ koja je jedan od jedna od prvih uspešnih serija te televizijske kuće, i jedna od najuspešnijih i najcenjenijih u istoriji televizije.

Prva epizoda o avanturama uvrnute porodice Simpson prikazana je u decembru 1989. godina, a sada se emituju epizode iz 28. sezone.

Serija je na početku privlačila po oko 15 miliona gledalaca po epizodi. Rekordna gledanost je bila s 33 miliona ljudi za epizodu „Barts Gets an F“, u oktobru 1990. godine, ali je gledanost narednih epizoda opala.

„Simpsonovi“ su osvojili 32 nagrade EMI koja se dodeljuje uspešnim TV-produkcijama.

Serija je popularna u celom svetu i ima značajan uticaj na pop-kulturu. Snimljen je i istoimeni dugometražni film koji je premijerno prikazan 2007.

U seriji koja ne robuje pravilima o političkoj, niti bilo kakvoj drugoj korektnosti, pojavljivali su se glasovi poznatih ličnosti, kao što je bivši britanski premijer Toni Bler i vlasnik Foksa Rupert Merdok, ali se parodija ponekad i nije dopala nekim slavnim ličnostima.

FOTO: TANJUG/AP
IZVOR: NOVOSTI ONLINE

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here