Večeras 15. po redu „Noć knjige“

0
11169

Petnaesta „Noć knjige“ biće održana danas, od 17 sati do ponoći, u svim knjižarama „Delfi“ i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji.

Čitaoci će imati priliku da po najpovoljnijim cenama kupe nove svetske hitove, knjige domaćih autora, knjige za decu i naslove ne samo „Lagune“, već i drugih izdavača, a knjige na stranim jezicima će se prodavati uz popust od 20 odsto.

„Laguna“ je za svoja izdanja obezbedila popust do 40 odsto ukoliko se kupi četiri ili više naslova.

„Noć knjige“ će biti održana na najvećem broju lokacija do sada i to na 53 mesta u 26 gradova, a u gradovima gde nema ni knjižara ni klubova „Lagune“, poput Zaječara i Loznice, biblioteke su preuzele na sebe da organizuju programe vezane za ovu manifestaciju.

Regionalni karakter „Noći knjige“ daju klubovi čitalaca u Banja Luci,Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

U knjižarama i klubovima čitalaca gostovaće 40 pisaca koji će promovisati svoja dela.

Tokom „Noći knjige“ biće premijerno srpskim čitaocima predstavljen roman Amosa Oza „Juda“, roman nobelovca Žozea Saranaga „Pećina“, a specijalitet će, kako najavljuju organizatori, biće roman „Planine Parnasa“ poljskog nobelovca Česlava Miloša koji je prvi prevod na strani jezik u svetu.

U ponudi će se, kako je najavila direktorka knjižarske mreže „Delfi“ Vesna Mihailović, naći 80.000 naslova, jer su otvorili svoja vrata za 50 izdavača iz cele Srbije.

Izvor: Rtv

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here