Više puteva nego za vreme Tita??!!!

0
444

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na samitu lidera Kine i Centralne i Istočne Evrope u Rigi potpisano više važnih ugovora o izgradnji putne i železničke infrastrukture u Srbiji.

Vučić je za RTS rekao da će za „mandata ove vlade biti napravljeno više puteva nego u vreme Josipa Broza Tita za 35 godina“.

„Naše prijatelje iz Kine zamolićemo da krenu odmah u radove, jer za jedan deo imamo odobrene kredite, za druge je potrebna procedura od šest, sedam meseci“, rekao je Vučić.

On je rekao je Srbija jedina zemlja koja je u Rigi na samitu potpisala sporazum koji se tiče potpune vizne liberizacije sa Kinom i tako postala prva u Evropi koja će stanovnicima Kine ukinuti vize.

Prema njegovim rečima ukidanje viza za građane dve zemlje doprineće povećanju broja biznismena i turista koji iz Kine dolaze u Srbiju.

„To je samo Srbija uradila od svih 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Neke druge zemlje uvele su bezvizni režim samo za diplomatske i službene pasoše. Mi smo uveli za sve građane Kine“, rekao je Vučić za TV Pink.

Premijer je naveo i da je kineski premijer Li Kećijang u tri navrata na samitu govorio o ugovorima sa Srbijom.

„Potpisali smo ugovor vredan 319,9 miliona evra za prugu Beograda do Stare Pazove što će ubrzati put do Novog Sada, i kasnije do Budimpešte. Uskoro ćemo ići najmodernijom prugom, već imamo najmodernije vozove“, rekao je premijer.

Izvor: Opozicionar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here