Vlasnik OFY Company Bošković: „Nisam dogovarao nikakvu nabavku paketića sa Sašom Mirkovićem“

0
575
Foto Tanjug INFO

Na danas održanom ročištu u postupku protiv okrivljenih, Saše Mirkovića i Milene Trajković, Osnovni sud u Zaječaru održao je glavni pretres na kome saslušan svedok Goran Bošković, vlasnik „OFY Company“, koja je učestovala u poslu oko nabavke spornih novogodišnjih paketića.

Foto Tanjug INFO

Vlasnik OFY Company je između ostalog izjavio da nije dogovarao nikakvu nabavku i realizaciju posla oko pomenutih paketića sa Sašom Mirkovićem.

Glavni pretres nastavlja se 1. decembra radi nastavka dokaznog postupka.

Odbrana je danas zatražila ukidanje kućnog pritvora i vraćanje putnih isprava okrivljenom Saši Mirkoviću, obzirom da je podtupak već ušao u treći mesec. Ovom predlogu protivi se Tužilaštvo koje smatra da i dalje postoje razlozi da Saša Mirković ostane u kućnom pritvoru, a konačnu odluku o ovoj meri doneće vanraspravno veće suda.

Sud je danas doneo rešenje da se na narednom glavnom pretresu neposredno sasluša veštak Novica Jovanović, kao i direktor OFY Company, Dragan Marinković. Takođe, zatraženo je da se od Gradske uprave pribavi predmetni izveštaj koji se odnosi na rešenja o apropriacijama gradonačelnika Velimira Ognjenovića, na osnovu kojih su izvršena  plaćanja spornih paketića, skoro milion dinara.

Glavnom pretersu u Osnovnom sudu u Zaječaru, prisustvovao je kompletan vrh Narodnog radničkog pokreta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here