Vlast objavila rat poljoprivrednicima, umesto kriminalcima

0
541

Demokratska stranka upozorava javnost Srbije da vlast započinje otimačinu zemljišta od poljoprivrednika. Zamenik predsednika Demokratske stranke Igor Salak izjavio je da je vlast objavila rat poljoprivrednicima, umesto kriminalcima.

– Poreska uprava poljoprivrednicima šalje rešenja o prinudnoj naplati doprinosa koji će se naplaćivati iz nepokretnosti. Na taj način će Vlada prinuditi poljoprivrednike da plaćaju plodne oranice po bagatelnim cenama. Istovremeno će se i mladi ljudi koji se bave poljoprivredom suočiti sa pretnjom oduzimanja zemlje. Budući da su već ostali bez subvencija i organizovane podrške države, zemlja je poslednje što je preostalo poljoprivrednicima- izjavio je Salak i dodao da Demokratska stranka predlaže povećanje subvencija i osnivanje Fonda za razvoj agrara, koji bi kroz beskamatne kredite poljoprivrednim proizvođačima omogućio da razvijaju svoju proizvodnju.

– O nedostatku vizije Vlade Aleksandra Vučića za razvoj agrara u Srbiji govore i podaci da Vlada u prethodne četiri godine nije uspela da iskoristi ni jedan jedini evro od čak 175 miliona iz Programa IPARD, putem koga Evropska unija podstiče razvoj poljoprivrede u zemljama kandidatima. Vlada za četiri godine nije uspela da pribavi ni akreditacije bez kojih sredstva iz IPARD-a ne mogu da se koriste. Domaći poljoprivrednici zato još nisu bili u mogućnosti da, primera radi, mašine koje koštaju 10.000 evra plate 4.000 evra, jer preostalih 60 posto se pokriva sredstvima iz IPARD-a, što zaista na ubedljiv način govori o epskoj nesposobnosti sadašnje vlade- zaključio je Salak.

Izvor: Opozicionar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here