VOJNI SINDIKAT: MINISTARSTVO ZAPOSLENE TERA U KASARNE UOČI PROTESTA

0
647

Na zahtev Vojnog sindikata Srbije da se osnovica za plate uskladi sa zakonskim minimumom, ministar odbrane je saopštio – da para nema, kasa je prazna, navodi se u saopštenju za javnost Vojnog sindikata Srbije. Kuriozitet je da je Ministarstvo odbrane ipak iznašlo način da unapredi socijalo-ekonomski status i nahrani gladnu Vojsku i to na izuzetno interesantan način.

„U cilju sprečavanja zaposlenih da učestvuju na protestu ispred zgrade Ministarstva odbrane 27. novembra u pet do dvanaest, Ministarstvo odbrane je odlučilo da što veći broj zaposlenih natera na rad u dane vikenda, te da ih stavi u „kasarnske“ uslove rada ili celodnevni boravak u kasarni, rečeno svima razumljivim rečnikom. Ali koliko to košta? Svakom zaposlenom Ministarstvo odbrane obezbediće ishranu u vrednosti od oko 530 dinara i dnevnicu za rad na terenu u vrednosti od 800 dinara. Navedeno iznosi ukupno oko 1130 dinara dnevno po svakom licu kome Ministarstvo odbrane sprečava dolazak na protest, ako se suma od 1130 dinara pomnoži sa 2 dana vikenda, pa puta broj zaposlenih koji će na ovaj način biti sprečeni da prisustvuju, cifra je astronomska i ista će biti isplaćena od novca koga kako nas uveravaju – nema”, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije će početi sa podnošenjem krivičnih prijava protiv svih lica koja su vršila opstrukciju protesta. Takođe obavestićemo i Evropsku komisiju za ljudska prava i sve relevantne međunarodne institucije. „Protest niko ne može sprečiti”, ističe Vojni sindikat Srbije.

Izvor: Srbija Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here