Vreme danas

0
602
Zabalj, 1. 1. 2017. - Zimski zivot ptica u Jegrickoj bari kod Zablja. (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV)

U Srbiji će biti umereno i potpuno oblačno, toplije i u većini mesta suvo dok je u severnim i jugozapadnim krajevima ujutro još moguća slaba kiša.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Jutarnja temperatura od 0 do 4 na istoku i jugoistoku zemlje oko minus pet stepeni, a najviša dnevna temperatura od 8 do 13, u Timočkoj Krajini oko minus jedan.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, toplije i suvo. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko četiri stepena, najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u četvrtak biti promenljivo oblačno.

U petak i subotu uglavnom suvo, sa temperaturom u većini mesta od 10 do 15 stepeni.

U nedelju i ponedeljak biće oblačno mestimično kiša, koja će uz pad temperature u toku noći na utorak preći u susnežicu i sneg. U utorak se očekuje oblačno, hladnije, mestimično sa susnežicom i snegom. Zatim suvo i hladno, u jutarnjim satima sa slabim i umerenim mrazem.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 2. februar 2017:

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. U severnim i jugozapadnim krajevima Srbije oprez se savetuje i astmatičarima. Mogući su glavobolјa i zamaranje kod meteoropata.

Izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here