Vučić otcepio Kosovo

0
522

 

U razgovorima sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, srpski premijer predstavio je mapu Srbije bez južne pokrajine!

Da li Aleksandar Vučić zna nešto što građani Srbije ne znaju, ali će im biti saopšteno posle izbora?

U video-snimku RTS-a koji kruži društvenim mrežama, u prilogu kojim se izveštava o poseti austrijskog šefa diplomatije Sebastijana Kurca Beogradu, mapa Srbije prikazana je bez Kosova i Metohije?!

PRINTSCREEN/RTS

Srbija je, prema rečima spikera na Javnom servisu, na dobrom putu da uskoro otvori šest poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u tome ima podršku Beča, poručuje Kurc. On je u Beogradu, zajedno s Vučićem, predstavio Akcioni plan saradnje dve zemlje za ovu godinu. Taj plan obuhvata pet ključnih tačaka u oblasti politike i ekonomije.

Kojih pet tačaka, nije precizirano na ovom snimku. U oči, međutim, upada da su dve zemlje, Austrija i Srbija, predstavljene mapama. I dok je mapa Austrije svima dobro poznata, od Srbije je otcepljena njena južna pokrajina Kosovo i Metohija.

Šta to, dakle, zna srpski premijer, a ne znamo mi? I zašto nas o tome ne obavesti?

Konačno, odgovor možda možemo naslutiti u nastupu Kurca, koji je posle Beograda obišao Prištinu, gde je najavio prijateljski meč između njegove Austrije i od strane Srbije nepriznatog Kosova.

Izvor: espreso.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here