Zaječarska okružna fudbalska liga: OPET BILO UDRI SUDIJU!

0
2265
Foto ilustracija: Radio MAGNUM

Tri jesenje utakmice u Zaječarskoj okružnoj fudbalskoj ligi prekinute su zbog napada na sudije. Igrač Osnića Jugoslav Savić „popio“ je doživotnu suspenziju.
Redovna polugodišnja konferencija klubova zaječarske okružne fudbalske lige održana je u selu Vratarnica.

Prisutno je bilo 14 od 16 delegata klubova. Izostali su samo delegati Bučja i Graničara iz Velikog Izvora. Najvažnija odluka je da prolećni deo prvenstva počinje u subotu 18. marta, dva kola igraće se sredom, 10. maja i prvog juna. U danima kada je glasanje za predsednika Srbije i za lokalnu vlast, kada su Uskrs i Đurđevdan, utakmice će se igrati dan ranije, a prvenstvo se završava 11. juna.

U središtu pažnje su bile odluke disciplinskog sudije Jovice Stefanovića, bivšeg fudbalskog sudije koji je sve tri prekinute utakmice: Osnić – Omladinac, Knjaz – Rudar i Osnić Grlište registrovao službenim rezultatima, a razlozi su napadi na sudije. Disciplinac je vremenske kazne na šest meseci zbog napada na sudije izrekao dvojici igrača, a jednom, Jugoslavu Saviću iz Osnića izrekao je doživotnu suspenziju.

Zasedanju konferencije prisustvovali svi relevantni rukovodioci Okružnog i opštinskih fudbalskih saveza. Bilo je dosta pohvala, ali i osuda zbog nesportskog ponašanja. Od 120 utakmica odigrano je 117, pet su prekinute, a po tri su registrovane službenim rezultatima. Komesar za sudije Dejan Najdić rekao je da je zbog važnosti pojedinih utakmica angažovao sudije sa više liste. Šest perspektivnih sudija je ispunilo uslov za polaganje druge kategorije, među njima i dve devojke, Ivana Čolaković iz Boljevca i Andrea Marinković iz Sokobanje.

Izvor: Radio MAGNUM

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here