Zaječarski planinari učesnici akcije „Zimski uspon na Trem“

0
604
Foto: Radio Magnum

U subotu 25. februara po 21. put održaće se Republička planinarska akcija “Zimski uspon na Trem“. Učešće u ovoj akciji najavili su i zaječarski planinari, koji će put Suve planine krenuti u ranim jutarnjim časovima, u nameri da izađu na njen najviši vrh Trem ( 1810 metara nadmorske visine ), koji je nadaleko poznat i po čuvenoj životnoj drami koja se na ovom vrhu odigrala 2010. godine.

Kružna staza kojom će se kretati planinari, ukupne dužine 23 kilometara, kreće se od baznog kampa u Donjoj Studeni preko prevoja Devojački grob do vrha Trem. Organizator uspona je Planinarski klub „Železničar“ iz Niša.

Nakon uspona na Trem, zaječarske planinare, članove OPSD „Dragan Radosavljević“ očekuje nova avantura, međunarodni pohod na Hajlu i Ahmicu, u kome učestvuju zajedno sa RU „Planinarski Vukovi“, iz Kruševca.

Pohod na Hajlu i Ahmicu biće realizovan od 3 do 5. marta. Vrh Hajla nalazi se na nadmorskoj visini od 2403 metara, a vrh Ahmica na visini od 2272 metara. Planinari će na putu ka ovih vrhovima savladati oko staze ukupne dužine oko 40 kilometara, i visinsku razliku od skoro 2000 metara.
Ovo je treći međunarodni pohod u kome Zaječarci učestvuju od početka ove godine, a do kraja godine očekuje se realizacija pohoda na Dolomite u Italiji, Triglav u Sloveniji, Olimp u Grčkoj, kao i brojne vrhove širom Bugarske.

Izvor: Radio MAGNUM

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here