Zatvoreno više od 20 lokala na Kopaoniku i Zlatiboru

0
2401

Restorani i kafići su privremeno zatvoreni zbog neizdavanja fiskalnih računa i zapošljavanja radnika na crno.

Poreska inspekcija je, prema pisanju Infokopa, na Kopaoniku zatvorila 11 ugostiteljskih obejkata. Najčešći navedeni razlozi za privremeno zatvaranje objekata jesu neizdavanje fiskalnih računa i zaposleni koji nisu prijavljeni na socijalno i zdravstveno osiguranje odnosno zbog rada na crno.

Nakon decembarskih nenajavljenih inspekcija objekata na Kopaoniku, Poreska uprava je vršila kontrolu ugostiteljskih objekata po drugi put ove ski sezone. Objekti kojima je prvi put Poreska uprava izrekla kaznu zatvoreni su na sedam dana dok su određeni objekti koji su bili zatvoreni i na početku sezone, sredinom decembra 2016. godine, sada zatvoreni na 14 dana.

Zatvoreni su “Bombarder”, “Alo alo”, “Egzit”,”Salaš”, “Bonđorno”, dok će “Keops”, “Stari jaram” i “Kamelot” pauzirati nedelju dana.

Sa druge strane, vlasnici kafića i restorana negoduju i naveli su u više medija da su razlozi zatvaranja sitne nepravilnosti.

Mišljenja turista na Kopaoniku su podeljena. Neki se u potpunosti slažu sa merama koje sprovodi Poreska uprava dok drugi smatraju da su u jeku sezone dovoljne i rigoroznije novčane kazne.

Mnogi se žale i na visoke cene ovih dana u ugostiteljskim objektima.

Udaru inspektora  našli su se i kafići i restoranu na Zlatiboru, na kojem je takođe zatvoreno 11 objekata, pišu Novosti.  Na ovoj lepotici između ostalih, zatvoreni su “Kraljev trg”, “Gozba”, “Gurman” , “Kasper” , “Srpski pab”, “Avantura park”…

Izvor: Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here