Zdravković: 19 odbornika podnosi zahtev za održavanje hitne sednice Skupštine grada Zaječara

0
756
Foto: Radio MAGNUM

Povodom raspuštanja Skupštine grada Zaječara i formiranja Privremenog organa u Zaječaru Dejan Zdravković samostalni odbornik u Skupštini grada obratio se danas novinarima ispred Gradske uprave.

Zdravković smatra da je žalosno što predsednik Skupštine grada nije obavestio javnost i odbornike o raspuštanju Skupštine.

„Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi predviđa se da ako se nakon podnošenja ostavke gradonačelnika u roku od 30 dana ne završi postupak izbora novog gradonačelnika, tek se u tom slučaju stiču uslovi za raspuštanje Skupštine grada i samim tim donosi se rešenje o formiranju Privremenog organa“, kaže Zdravković izražavajući čuđenje zbog čega je Vlada Srbije donela ovakvu odluku.

Samostalni odbornik Zdravković je ovom prilikom najavio i podnošenje zahteva za održavanje hitne sednice na inicijativu dela odbornika.

„Ovom prilikom obaveštavam predsednika Skupštine grada i načelnika Gradske uprave da u nedelju, 19. februara odrede dežurnog radnika na šalteru, jer ćemo tada podneti zahtev za održavanje hitne sednice za izbor novog gradonačelnika i za razrešenje predsednika Skupštine grada Zaječara sa 19 potpisanih zahteva odbornika“, najavio je Zdravković.

Izvor: Radio MAGNUM

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here